Web Analytics

Incubator performant de 10.000 de euro donat Spitalului Judeţean

de | 26.03.2014 17:08 | Actualitate

De miercuri, 26 martie, secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Argeş beneficiază de un nou incubator performant pentru salvarea bebeluşilor născuţi prematur. Echipamentul costă aproximativ 10.000 de euro şi a fost donat Judeţeanului de către Organizaţia Salvaţi Copiii România, care derulează un program de dotare a 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din întreaga ţară. Şi anul trecut, Organizaţia Salvaţi Copiii a donat secţiei de neonatologie de la Spitalul Judeţean un incubator în valoare de 10.044 euro, echipament care a salvat până acum 96 de nou-născuţi.

La festivitatea de predare a aparaturii, desfăşurată la Spitalul Judeţean, au participat preşedintele interimar al CJ Argeş, Florin Tecău, managerul Spitalului Judeţean Argeş, Sorin Vasilescu, directorul medical al Judeţeanului, Dragoş Şerb, directorul financiar al spitalului, Rodica Beşliu, preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu şi Amalia Năstase, fosta soţie a fostului tenismen Ilie Năstase. Ambasador al campaniei „Bun venit pe lume!” derulată de Organizaţia Salvaţi Copiii, Amalia Năstase a subliniat faptul că supravieţuirea copiilor născuţi înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile ar trebui să constituie o prioritate în ţara nostră.

Şi preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu a precizat că România are o rată a mortalităţii dublă faţă de media Uniunii Europene, iar Piteştiul are o mortalitate infantilă mai mare decât media pe ţară, de 9,7 la mie.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii