Web Analytics
scris joi, 12.09.2024

Incident pe Transfăgărășan. A vrut să facă poze cu ursul care urma să fie mutat. Avea copilul în brațe

Un bărbat a oprit mașina, joi, 12 septembrie, pe Transfăgărășan să facă poze cu un urs ce urma să fie mutat. Inspectorii silvici au încercat să îl oprească, dar omul s-a opus și a devenit agresiv verbal – după cum a informat Dragoș Predescu, prefectul județului.

Incident pe Transfăgărășan. A vrut să facă poze cu ursul care urma să fie mutat. Avea copilul în brațe

Citește și: Nepotul generalului Pleşiţă e noul director executiv al AJVPS Argeş

În această după-amiază, echipa care se ocupă de relocarea urșilor de pe Transfăgărășan a încercat să îndepărteze un bărbat care a coborât dintr-un autoturism la mică distanță de ursul ce aproape intrase în cursa instalată.

Era periculos, cu atât mai mult cu cât bărbatul a ieșit din mașină cu un copil în brațe. Inspectorii silvici s-au lovit de un refuz din partea persoanei pe care încercau să o convingă să nu se pună în pericol. Discuția a degenerat! Un echipaj al Jandarmeriei Argeș a venit în sprijin, a luat măsurile legale impuse de situație și a aplicat două sancțiuni contravenționale.

Conform Inspectoratului de Poliție Argeș, polițiștii din Albeștii de Argeș s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj asupra personalului silvic, faptă prevăzută de art. 257 C.P., iar documentele întocmite vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Condamn ferm comportamente precum cel al turistului de la care a pornit incidentul! Inginerii silvici au avut o reacție demnă de lăudat, încercând să procedeze în așa fel încât nimeni să nu fie în pericol. Nici oamenii, nici animalul!

Revin cu apelul public: este interzisă de lege oprirea pentru a fotografia sau filma urșii, dar și hrănirea animalelor” – a declarat prefectul județului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...