Web Analytics

Începe Festivalul Zavaidoc

de | 24.11.2022 12:40 | Actualitate, Cultură, Home

Sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 18, în Sala de concerte a Filarmonicii Pitești se va desfășura Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, ediția a XV-a. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de consacrați ai genului: Ana Maria Cîrstina, Constantin Lătărețu, Panseluța Feraru și Ionel Tudorache. Acompaniază Orchestra “Doina Argeșului”.
Preselecția va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 10, la Filarmonica Pitești. Regulamentul festivalului și fișa de înscriere pot fi descărcate de pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, precum și de pe site-ul oficial al instituției (www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Juriul este format din Adrian Grigoraș – dirijorul Orchestrei Populare Radio România (președinte), Gheorghița Nicolae – etnomuzicolog, realizator de emisiuni folclorice, Polina Gheorghe – interpretă de folclor, realizator de emisiuni folclorice, Gabriela Nedelcu Păsărin – etnomuzicolog, Valentin Grigorescu, directorul artistic al festivalului, solist profesionist, profesor de canto popular la Centrul Cultural Pitești. Prezintă Miruna Ionescu.
Pentru informații suplimentare puteți suna la nr. de telefon al Centrului Cultural Pitești – 0248/219976, sau să scrieți la adresa de e-mail a instituției – cultcentre@yahoo.com.

Citește și Ultimele rude ale piteşteanului Zavaidoc trăiesc în Australia şi Germania

Citește și Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC revine, la Pitești

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *