Web Analytics

Încep lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari

de | 20.05.2022 13:15 | Actualitate, Politica si Administratie

Aviz pozitiv primit pentru Cetatea Poenari. Din iunie vor începe lucrările de conservare și reabilitareDupă patru luni de întârziere, lucrările de conservare și reabilitare la Cetatea Poenari vor începe în cel mai scurt timp. Recent, a fost primit avizul pozitiv din partea Ministerului Culturii. Luni, Proiectul Tehnic va fi  transmis la verificator, după care urmează ca primăria din Arefu să elibereze autorizația de construire.

„În sfârșit am primit acel aviz de la Ministerul Culturii care ne-a ținut pe loc timp de patru luni de zile. Se lucrează acum la obținerea autorizației de construire la Primăria Arefu.

Citește și: Pregătiri intense pentru Poienari Archangels Fest

Sperăm ca de 1 iunie să putem începe efectiv lucrările acolo. Sigur, pentru vizitatori accesul este interzis și anul acesta și anul viitor, pentru că lucrările au ca termen de finalizare finele anului viitor. Valoarea totală a contractului de proiectare şi execuție lucrări este de 20.133.693 lei cu TVA. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene.”, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

Cetatea Poenari este printre cele mai importante obiective turistice din Argeș. În vremuri normale, la Cetatea Poenari urcau peste 100.000 de turiști pe an, iar în 2020, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de COVID, au fost în jur de 80.000 de turiști.Pe perioada execuției lucrărilor, accesul turiștilor va fi restricționat.  Cetatea Poenari a fost ridicată în perioada de întemeiere a statelor medievale Ţara Românească şi Moldova (secolele XIII – XIV), cel mai probabil construită de primii Basarabi, consemnează surse din istoria Evului Mediu

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *