Web Analytics

Încă un blocaj la Spitalul Câmpulung: activitate suspendată la Cardiologie

de | 29.06.2023 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Anul trecut s-a încheiat pentru Spitalul Municipal cu suspendarea temporară a activității în cadrul a trei secții sau compartimente, motivele ținând și de lipsa pacienților, și de insuficiența medicilor specialiști. Iar 2023 a început abrupt. Au fost scandalul măștilor faciale mucegăite, demiterea managerului, desființarea Compartimentului de Dermatologie, demisia unicului medic rămas pe specialitatea Diabetologie, iar acum s-a suspendat activitatea la Secția Cardiologie.

Întreruperea activității în cadrul unei secții cu adresabilitate mare în cadrul Spitalului, cea de Cardiologie, a fost anunțată chiar de președintele Consiliului de Administrație al Spitalului, medicul Andrei Aron. Secția funcționa cu un singur medic specialist de câțiva ani, după plecarea celor din familia Belu, iar doctorul în cauză, Camelia Maria Chiosa, a demisionat. A activat la Spitalul din Câmpulung doar doi ani, după ce câștigase concursul pe post organizat în mai 2021.

În urmă cu trei ani, Secția Cardiologie funcționa cu trei medici. Au plecat, din diverse motive, la mijloc fiind și un incident petrecut între doi dintre doctori, iar de venit nu a venit decât unul, cel care acum a plecat. Și, în condițiile în care dotarea Municipalului din Câmpulung este una bună, iar salariile medicilor sunt similare celor acordate în alte unități medicale, explicația plecărilor ține de alte cauze… umane. După cum am mai precizat, dincolo de certitudini există și multe supoziții alimentate continuu de incertitudinile de la Spitalul Câmpulung.
Cu un singur medic disponibil, evident că la nivelul Secției Cardiologie nu era asigurată linie de gardă pe specialitate, urgențele fiind preluate de Compartimentul de Primiri Urgențe. Ceea ce se întâmplă și acum, doar că internarea a devenit imposibilă.

Citește și Aşa vor muşchii lor! Spitalul Câmpulung rămâne fără Dermato-Venerice

Două demisii în două săptămâni

Demisia medicului de la Cardiologie a venit la doar câteva zile după cea înaintată de medicul specialist de la Diabetologie, Cristina Oancea. Din motive obiective, doctorița era singură pe specialitate, atât la Spital, cât și la Policlinică. Din această săptămână, bolnavii de diabet programați la consult și eliberare de rețete trebuie să suplimenteze numărul celor care au nevoie de medicii de la Medicină Internă. Urgențele sunt tot în sarcina celor de la CPU, iar cei dependenți de insulină își pot face programare la consult de specialitate doar după ce se va prezenta la post un nou medic. S-a anunțat acest lucru pentru luna iulie…

Acreditarea, pe mai târziu

Revenind la subiectul acreditării amânate a Spitalului Câmpulung, explicația oficială ține de necesitatea finalizării unor lucrări de reabilitare ale complexului medical. Se lucrează la refacerea instalației electrice și la montarea sistemelor de avertizare la incendiu. Așa că s-a primit aprobare de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate pentru înscrierea în ciclul 3 de acreditare. La anul!
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și S-a amânat acreditarea Spitalului Câmpulung

Citește și Criza managerială de la Spitalul Câmpulung provoacă disfuncţionalităţi

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *