Web Analytics
scris joi, 13.04.2023

Încă trei zimbri ajung în Argeş

Celor 58 de zimbri aflați acum în zona Munților Făgăraș, fie în sălbăticie, fie în țarcuri, li se vor adăuga în curând alți trei. Iar de data aceasta animalele nu vor fi aduse din alte țări, ci provin chiar din România. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat o derogare în acest scop, una în scop științific, care presupune că trei exemplare de zimbri aflate acum în munți din Caraș-Severin vor fi transportate în Argeș, eliberarea lor urmând să se facă pe raza fondurilor cinegetice Rucăr, Lerești și Nucșoara.
Practic este vorba despre aducerea zimbrilor în cele trei puncte de reintroducere a speciei, care au fost amenajate și sunt administrate de către Fundația ”Conservation Carpathia”.
Capturarea exemplarelor se va face de către Asociația WWF România, iar eliberarea în sălbăticie se va produce după o perioadă de aproximativ trei luni de carantină și aclimatizare.
C.I.B.

Încă trei zimbri ajung în Argeş

Citește și Călătorie pe Drumul Zimbrilor din Nucşoara

Citește și După 200 de ani de absență, 28 de zimbri s-au adaptat perfect în sălbăticie, la mediul natural din Munții Făgăraș

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *