Web Analytics

Înainte să se acuze reciproc de accidente cu maşina Primăriei, Ţâroiu şi Lasconi au pus la bătaie o amendă de 500 de lei

de | 9.07.2021 10:06 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Elena Lasconi a trecut la un alt nivel în privința contactelor cu justiția, după ce a dat de înțeles că are plângeri la Parchet și DNA. Începutul îl făcuse anul trecut, înainte de alegerile locale, atunci când ea s-a adresat instanței cerând anularea unui proces-verbal de contravenție. Amenda o primise de la Poliția Locală Câmpulung după ce fostul primar Liviu Țâroiu, pe atunci încă mare șef, anunțase că o va sancționa pe cea care deja își anunțase candidatura la Primărie. Fapta consta în afișajul neautorizat. 

Totul a pornit de la semnalul de alarmă tras în presă și pe rețelele de socializare asupra posibilității ca la Câmpulung să apară un incinerator de animale. Prezentă și atunci în prim-planul comunicării pe net, Elena Lasconi a prins nemulțumirea publică din zbor și a susținut-o inclusiv prin afișe printate. Doar că lui Țâroiu nu i-a plăcut că ”venetica” știe cum să se dea pe lângă alegători și a anunțat că o va amenda fiindcă a pus afișe pe unde i-a venit. Zis și făcut, fiindcă în iulie anul trecut Lasconi s-a trezit sancționată de Poliția Locală cu amendă în cuantum de 500 de lei pentru afișaj neautorizat pe raza municipiului. ”Sunt prima persoană amendată de Primărie pentru o acțiune civică”, a comentat atunci Elena Lasconi și a precizat că va cere în instanță anularea procesului-verbal de contravenție. Lucru care s-a și întâmplat, iar detaliile din hotărârea judecătorească sunt delicioase pentru cei care încă mai pot face haz de necaz pe seama administrației locale câmpulungene.

Amendată fără nicio dovadă împotrivă

Elena Lasconi a susținut în timpul procesului că nu are nicio legătură cu apariția afișelor de pe stâlpi și în alte locuri neautorizate. Ea a recunoscut că a luat poziție față de ideea apariției acelui incinerator, dar a făcut-o întocmind o petiție online și împărțind fluturași pe stradă. Adică nimeni nu a văzut-o pe ea ca fiind autoarea lipirii afișelor în locuri neautorizate. Și, a susținut Lasconi, nu a existat nicio probă, nici fotografie, nici martor și nici măcar nu s-au precizat în procesul-verbal de contravenție data și ora comiterii faptei. Or, asemenea omisiuni nu pot susține aplicarea sancțiunii, mai ales că, efectiv, ”nu există identitate între persoana petentei (n.r. – Elena Lasconi) și cea care ar fi lipit acele afișe pe stâlpi sau în alte locuri publice neamenajate”.

Afișele îi stricau imaginea lui Țâroiu

Cert este faptul că afișe au apărut pe aiurea, așa cum și în prezent pot fi găsite. Și la fel de cert este faptul recunoscut de agentul constatator de la Poliția locală cum că cel puțin în ultimii cinci ani înaintea sancționării Elenei Lasconi nu fusese aplicată nicio sancțiune pentru asemenea gesturi. La mijloc a fost doar pohta ce-a pohtit jupânul primar de atunci, Liviu Țâroiu, cel care a vrut să o dea pe candidata USR-PLUS exemplu de comportament neconform regulilor și legilor. Mai ales că în textul din afișe Țâroiu și ai lui de la PSD erau făcuți cu ou și cu oțet, în stilul ulterior ușor de recunoscut al actualei primărițe. ”Primarul actual PSD plănuiește să transforme Câmpulung Muscel în hazna, (…) cu o firmă nou-nouță pregătită de gașca ce desconsideră Câmpulungul de 4 ani. Ce s-au gândit? Că dau lovitura”, se putea citi pe afișe. Era motiv ca reprezentantul Primăriei în instanță să susțină că Țâroiu a suferit un prejudiciu de imagine prin cele întâmplate. Și el, și Primăria! Iar ironia este că acum a venit rândul Elenei Lasconi să invoce stricarea imaginii atunci când nu îi convine o relatare de presă sau o luare de poziție în societate!

Eșec pe linie pentru administrația locală

În mod evident, instanța de judecată nu i-a făcut jocul de copil îmbufnat al lui Liviu Țâroiu și a admis plângerea Elenei Lasconi, anulând procesul-verbal de contravenție. Și asta cel puțin pentru motivul prezentat mai înainte, adică lipsa dovezii că șefa USR-ului câmpulungean a săvârșit fapta. Iar hotărârea primei instanțe a fost apelată inutil de administrația locală, în primăvara acestui an fiind respinsă calea de atac. Iar lupta dintre fostul și actualul primar se duce acum în ședințele de consiliu, acolo unde subiectul preferat este legat de accidente cu mașina de serviciu și, eventual, cu consum de alcool înainte de volan. Mai ales că Țâroiu a uitat că spusese că o mai dă în judecată pe Elena Lasconi tot fiindcă i-ar fi stricat imaginea, la început de an, atunci când primărița a afirmat că fostul primar folosea cheia de la casa de oaspeți a Primăriei.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Scos din casa de oaspeţi a Câmpulungului, Ţâroiu o face obraznică pe Lasconi

Citește și Lasconi face revoluţie urbanistică la Câmpulung! Începe să demoleze sute de garaje ilegale

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii