Web Analytics

În timp ce lângă el Ponta discută despre autostradă cu chinezii, Ioan Rus vrea drum expres de la Piteşti spre Craiova

de | 4.09.2014 14:47 | Politica si Administratie

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, spune că deocamdată România nu are nevoie de 2.000 de kilometri de autostrăzi, după cum promitea predecesorul său, Dan Şova, ci de o reţea de drumuri expres. Astfel, Ioan Rus păstrează cifrele lui Șova, însă înlocuieşte autostrăzile cu drumuri expres. „N-are rost să visăm că vom face milioane de kilometri pe secundă că nu face nimeni în lume. Avem nevoie de 2.000 şi ceva (de kilometri – n.r.) de drumuri-expres, rezultă din acest Master Plan. Nu peste tot avem nevoie de autostrăzi. Nu ne calificăm. (…) Master Planul acesta nu este un document bătut în cuie, o dată la trei ani el se actualizează”, spune Rus. Printre șoselele vizate de actualul ministru al Transporturilor se numără și Pitești-Craiova care, după cum se vede devine din nou din autostradă, drum expres.
În acest timp Hu Bin, directorul de dezvoltare al China Communications Construction Ltd., companie care a participat şi la preselecţia proiectului autostrăzii Comarnic-Braşov, a fost prezent, luni, la întâlnirea premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi, ocazie cu care a spus că: „Suntem în proces de deschidere a procedurii de dialog competitiv pentru construcţia Piteşti-Craiova. Aşteptăm decizia Guvernului României de a începe acest dialog”.
Hu Bin a mai afirmat că o finanţare va fi asigurată de China Communications Construction Ltd., care trebuie să obţină fondurile necesare atât pe plan intern, din China, cât şi de la instituţii internaţionale. Așadar în timp ce Rus vorbește despre drum expres, șeful său, premierul Ponta, discută despre autostradă spre Craiova.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole