Web Analytics

În Italia, autorităţile fac un parc public în locul bunkerului construit de familia Inquieto pentru capul mafiei

de | 13.07.2022 15:12 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

În schimb, la Pitești, lichidatorul judiciar scoate la vânzare, pentru cine o fi fraier să cumpere, bunurile lui Nicola aflate sub sechestru penal

Insolvența CM SPRL, lichidatorul judiciar al societății Daniela Construcții SRL, fosta firmă a lui Nicola Inquieto, italianul condamnat definitiv anul trecut la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel Napoli pentru reciclarea banilor mafiei, a scos la vânzare pe rețeaua de socializare mai multe dintre bunurile care au aparținut acestuia și familiei sale din România. De la o bucată de teren de 304 mp, situată pe strada Țepeș Vodă (teren scos la vânzare prin licitație publică cu vânzare la prețul de 66 mii euro) și până la Centrul SPA din Pitești, format din sală de forță, sală fitness, sală judo, spa, 3 săli de masaj, sală kinetoterapie, vestiare, al cărui preț începe de la 754.157,60 euro + TVA. La vânzare a mai fost scos și un teren în suprafață de 2.712 mp, situat în Pitești, cartier Găvana, strada Petre Ispirescu nr. 61, situat sub viitoarele blocuri G7 + G8, Pitești, împreună cu construcțiile, de la prețul de 1.207.856 euro + TVA.

Citește și Numai în locul lor să nu fii! Oamenii cu apartamentele sechestrate în blocul lui Inquieto sunt nemulţumiţi că justiţia din Argeş execută orbeşte dispoziţiile celei din Italia

Blocurile înghesuite din Găvana sunt considerate neatractive de eventualii clienți

Pe toate aceste anunțuri, lichidatorul a făcut mențiunea „imobilul care face obiectul prezentei publicații se vinde cu menținerea sechestrului penal aplicat”. Este, cel mai probabil, motivul pentru care nici nu prea se înghesuie cumpărătorii să arunce cu banii. „Cum adică cu menținerea sechestrului penal?? Ce e gluma asta?
Și cumpărătorul, dacă o fi…, ce va face cu el…???!”, se arată indignat un bărbat care postează un comentariu chiar sub unul din anunțurile cu pricina. Un altul atrage atenția: „O zonă pe lângă care trec des. Blocuri înfiorător de înghesuite, fără nicio parcare în ele. Deja e un mare balamuc cu parcările în zonă, pentru că Primăria Pitești a aprobat acele blocuri înghesuite fără să respecte niciun normativ”.

Citește și Abia după 6 ani începe procesul. Mama tânărului mort pe şantierul lui Inquieto: „L-am adus cu capul în pungă, în prosoape şi în pungă…”

În Italia, la Casapessena, un măslin în locul bunkerului construit de fratele lui Nicola pentru Michelle Zagaria

Foarte interesant, luna trecută, autoritățile de la Casapessena, Caserta, locurile natale ale familiei Inquieto, au decis să îi dea un alt scop locului, abandonat de peste un deceniu, unde a fost ascuns bossul Michele Zagaria, cu ajutorul fratelui lui Nicola, Vincenzo. În locul vilei cu grădină, unde Vincenzo Inquieto a construit bunkerul în care bossul fugar a stat ascuns timp de trei luni, în 2011, acum sechestrat de la clan pentru construire abuzivă, va fi realizat un parc public. Acolo unde era bunkerul va fi plantat un măslin, „simbol de pace acolo unde era moarte”, a spus primarul Marcello de Rosa.
(Foto şi informaţii larampa.it)

Citește și Amănunte din rechizitoriu. A început procesul lui Inquieto în cazul tânărului mort la blocul din Găvana. Şeful de şantier nu s-a prezentat la proces

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *