Web Analytics
scris duminică, 13.08.2023

În căutarea perseidelor! Zeci de oameni au privit cerul la Muzeul Golești

Zeci de oameni au venit la Muzeul Golești, în noaptea de sâmbătă, 12 august, pentru a privi ploaia de meteori, adică perseidele sau, în limbaj popular, ploaia de stele căzătoare! Prima tabără de observație astronomică din Argeș a stârnit interesul celor mici, prezenți în număr foarte mare.

În căutarea perseidelor! Zeci de oameni au privit cerul la Muzeul Golești

Echipamentele de observație, adică binocluri și telescoape, au fost puse la dispoziție de Școala „Matei Basarab”, acolo unde e primul observator astronomic școlar din România (detalii, AICI), cu ajutorul profesorului și voluntarului Remus Cârstea, cadru la Universitatea din Pitești. „Astronomia înseamnă, în primul rând, răbdare”, a subliniat profesorul.

Directoarea Școlii nr. 19, Elena Odă: „Vă propun ca, pentru fiecare stea pe care o vedem, să ne punem o dorință, o dorință legată de propria viață, de viața de școlar, de viața de adult!”

„Sper să nu uitați niciodată noaptea asta și să vă întoarceți ziua, să vedeți Goleștiul ziua!”, a adăugat Iustin Dejanu, directorul muzeului. De precizat că, la Golești, s-a deschis de curând expoziția „Constelații tradiționale”, prin colaborare cu Observatorul astronomic de la Baia Mare.

Citește și Perseidele se pot vedea și duminică seară. La ce oră poate fi observată cea mai spectaculoasă ploaie de stele

Până s-au mai risipit norii, s-au vizionat documentare în foișorul din parcul muzeului și s-a cântat la microfon. Cei mai mulți și-au adus pături, s-au așezat pe iarbă și au socializat. Forfota a fost în jurul aparatelor de observație, iar la întrebările micilor curioși a răspuns neobositul profesor Remus Cârstea.

Oamenii s-au așezat pe pături și au privit cerul

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *