Web Analytics
scris vineri, 17.05.2024

Argeș. Conduceau fără a respecta timpii de odihnă. Ce le-a făcut Poliția

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport de persoane sau de marfă sunt oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri.

Argeș. Conduceau fără a respecta timpii de odihnă. Ce le-a făcut Poliția

Citește și: Angajații de la Arhivele Argeș protestează

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, joi, 16 mai, în urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 21.000 de lei, au reținut patru permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Principalele sancțiuni au vizat nerespectarea de către șoferi a vitezei legale – 43, neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție – 12, nerespectarea perioadelor de conducere și utilizarea aparatelor tahograf – 5; nerespectarea legislației privind documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport – 5.

Spre exemplificare, un bărbat de 61 de ani, din Oarja, conducea o autoutilitară, pe DN 65B, dar utiliza un echipament fraudulos, care modifica înregistrarea tahografului. Conform cercetărilor, el a diminuat cu două ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.

Un alt bărbat, de 37 de ani, tot din Oarja, conducea o autoutilitară, pe strada Lânăriei din Pitești, dar utiliza o cartelă tahografică emisă unei alte persoane. S-a stabilit că și el a diminuat cu două ore sau mai mult perioada minimă de repaus zilnic.

În fine, în aceeași zi, un bărbat de 32 de ani, din județul Olt, conducea, pe DN 65B, o autoutilitară dotată cu tahograf, dar nu a putut prezenta la control înregistrarile celor 28 de zile anterioare.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional cu câte o amendă de 4.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a acestora. Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea autoutilitarelor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită