„Împreună pentru Câmpulung”, o sărbătoare a Muscelului

de | 22.07.2015 16:38 | Actualitate

Ediţia a XVII-a a Zilelor Municipiului Câmpulung s-a desfăşurat în acest an sub deviza „Împreună pentru Câmpulung”, timp de şapte zile municipiul muscelean devenind punct de atracţie inclusiv pentru turiştii veniţi să asiste la bogăţia de evenimente oferită de organizatori, Primăria şi Consiliul Local, cu sprijinul unor instituţii locale şi judeţene. Manifestările au fost diverse, cuprinzând evenimente sportive, artistice, activităţi cu specific medieval, evidenţiind trecutul vechii Cetăţi de Scaun a Ţării Româneşti, şi concerte cu artişti renumiţi, precum Ducu Bertzi, Andreea Bălan, Pepe, Petrică Mâţu Stoian, Dinu Iancu Sălăjan şi Steliana Sima. În premieră s-a organizat o gală a fotbalului muscelean, fiind rememorată calificarea în Liga a II-a a fostei echipe de fotbal ARO Câmpulung. Personalităţi de talie naţională au fost prezente pentru a fi „Împreună pentru Câmpulung”: caricaturistul Bogdan Petry şi artistul Thury Ştefan, iar atmosfera de sărbătoare a fost conturată prin focuri de artificii, confetti, paradă cu torţe, cântec de fanfară şi paradă a Regimentului de Gardă.
Amfitrionul manifestărilor, primarul interimar Liviu Ţâroiu, a fost cel care a primit invitaţii festivităţii oficiale a Zilelor Municipiului, cu o zi înainte de sărbătoarea patronului spiritual al Câmpulungului, Sfântul Ilie. Au fost „Împreună pentru Câmpulung” preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş, parlamentari de Argeş, directori de servicii judeţene şi reprezentanţi ai oraşului bulgăresc Popovo, localitate înfrăţită cu municipiul muscelean. Spre deosebire de alte ediţii ale sărbătorii, primarul Ţâroiu, aflat în premieră în postura de maestru de ceremonii, a reuşit să evidenţieze meritele personalităţilor locale şi ale elevilor în anul 2015, nu neapărat propria-i activitate de edil al Câmpulungului, canalizând astfel atenţia către toţi câmpulungenii, nu înspre administraţia publică.

Prefectura a ocolit Zilele Câmpulungului

Deşi aşteptat la festivitatea oficială a Zilelor Municipiului Câmpulung, prefectul de Argeş nu a mai ajuns la „Ciobănaşu” să transmită urările către musceleni. Spre deosebire de Mihail Oprescu, de la eveniment nu a lipsit un alt muscelean, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, deşi acesta era implicat într-o nuntă ca naş. A fost la petrecere sâmbătă seara, duminică dimineaţa era la Câmpulung, apoi s-a întors la mirii pe care-i năşise. Tecău a făcut chiar un tur complet prin Muscel, el fiind prezent vineri la Valea Mare-Pravăţ, la o întrunire a primarilor din Grupul de Acţiune Locală.
Dacă unii au fost aşteptaţi şi nu au venit, alţii nu s-au regăsit printre musceleni. A fost cazul deputatului Mihai Deaconu, sosit cu întârziere la festivitate şi nevoit să nu zăbovească din cauza istericalelor unui consilier local, un fost coleg de la PP-DD.
Cătălin Ion Butoiu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii