La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu.
Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.
Inginerul silvic Sever Pahonțu, soţul ei, mort în final de cancer datorat stresului, a fost supus unor tratamente umilitoare și multor alte abuzuri. De ce? Fosta judecătoare Gabriela Pahonţu a declarat că autorităţile nu au avut nicio reacţie la dezvăluirile tragice făcute de soţul său, ing. Sever Pahonţu: „Nu cred că prescripția urmăririi penale a împiedicat autoritățile să sesizeze organele judiciare!”
Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu halucinant prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, RA Romsilva, Consiliul Judeţean și Prefectura Argeș, fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi.
Așa după după cum vă dezvăluiam în numărul precedent al Jurnalului de Argeș, interesându-ne de soarta memoriului inginerului silvic Sever Pahonțu, am aflat de la prefectul Dragoș Predescu că documentul tocmai a fost trimis spre topire.
„A fost înaintat către Serviciul Județean Argeș al Arhivelor Naționale procesul verbal nr. 1 din 19 aprilie 2024 al Comisiei de selecționare a documentelor întocmite și gestionate la nivelul Instituției Prefectului – Județul Argeș, care conține documentele ce vor fi topite ca urmare a expirării termenului de păstrare, respectiv „Petiții cetățeni și răspunsurile către aceștia, în perioada 2016-2018 (indicativ IV-C4). Prin adresa nr. SJANAG 454-U din 14.05.2024, Serviciul Județean Argeș al Arhivelor Naționale a aprobat lucrarea de selecționare privind fondul arhivistic propriu pe anii 2011-2020.
Documentele la care faceți referire din anul 2016 nu au dispărut din arhiva instituției noastre, ci au fost topite ca urmare a expirării termenului de păstrare”, ne-a spus reprezentatul Guvernului în teritoriu.
„Un om care este supus mult timp la stres rămâne cu niște sechele”
L-am întrebat și pe inginerul silvic Dorin Mărășoiu, șeful O.S. Stejarii Muscelului, dacă l-a cunoscut pe Sever Pahonțu și ce cunoaște despre drama acestuia, iar acesta ne-a răspuns:
„Am văzut campania din «Jurnal de Argeș». L-am cunoscut pe Pahonțu când era șef de ocol la Șuici. Era un tip principial. Știam, bineînțeles, de umilințele la care era supus, auzisem, dar nu am stat cu el de vorbă în acea perioadă. Dar auzeam ce pătimește și cum îl tratează directorul (n.red – Armand Chiriloiu). Nu era singurul, de altfel, tratat astfel, au fost mai mulți. Pentru Pahonțu acum este târziu, dar ideea este să nu se mai întâmple și cu alții. ..
Un om care este supus mult timp la stres rămâne cu niște sechele. Chiar dacă crede că este un tip tare și va trece peste probleme, nu este așa. Rămân niște tare. Asta spun pentru că știu cum este să suferi și să treci prin asta. Depinde de puterea, de tăria de caracter a fiecăruia dar, vrei-nu vrei, te afectează. Indiferent cât ești de tare, în timp ai repercusiuni chiar dacă nu le realizezi imediat”.
Citește și Memoriul „muribundului” inginer silvic Sever Pahonţu
0 Comentarii