Web Analytics

Guvernul va aproba legea consumatorului vulnerabil

de | 25.08.2021 11:48 | Actualitate, Politica si Administratie

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va aproba rapid legea consumatorului vulnerabil, urmând să existe o compensare a preţului energiei în această iarnă. Cîţu a anunțat că legea a fost deja pregătită și urmează să fie aprobată în cel mai scurt timp. Potrivit acestuia, va exista o compensare în această iarnă a prețului facturat. Mai exact, pe lângă consumatorul vulnerabil, Guvernul va compensa și o parte din factură.

CITEȘTE ȘI: Gafă de proporții a noului ministru de Finanțe: Salariul minim este în jur de 1.600 lei…și ceva.

Am pregătit deja şi am şi anunţat public, vom aproba mai rapid legea consumatorului vulnerabil şi în acelaşi timp am propus, va fi o compensare în această iarnă a preţului facturat. Va fi o compensare în factură. Pe lângă consumatorul vulnerabil, vom merge mai departe şi vom compensa o parte din factură”, a declarat Cîţu, marţi, la Parlament.

Șeful Executivului a fost întrebat dacă în acest caz vor exista consecinţe pentru furnizorii de energie care nu respectă piaţa concurenţială. În acest context, premierul susține că dacă într-adevăr există așa ceva, vor exista.

CITEȘTE ȘI: Ministrul de Finanțe anunță că înrolarea obligatorie în SPV se aplică începând cu data de 1 martie 2022

Dacă există aşa ceva, bineînţeles. Asta a fost discuţia cu cei de la Consiliul Concurenţei. Informaţiile primite până acum arată că nu există astfel de situaţii”, a spus premierul.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii