Web Analytics

Ministrul de Finanțe anunță că înrolarea obligatorie în SPV se aplică începând cu data de 1 martie 2022

de | 24.08.2021 12:24 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Înrolarea obligatorie în Spaţiul Privat Virtual (SPV) se aplică începând cu data de 1 martie 2022, a declarat noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu. Ministerul de Finanţe va aduce modificări Codului de procedură fiscală, după ce a publicat în dezbatere un proiect de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale. Prin proiect se introduce obligativitatea înrolării în sistemul de comunicare electronică SPV, însă documentul nu preciza care este termenul până la care contribuabilii pot face acest lucru.

CITEȘTE ȘI: Ion Mînzînă: „Școlile trebuie să funcționeze în siguranță, dar acești guvernanți par de pe altă planetă”

”O altă măsură este obligativitatea înrolării în sistemul de comunicare electronică, dezvoltat de Ministerul Finanţelor, ANAF, respectiv Spaţiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, a asocierilor şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi a persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală, să existe o activitate economică în mod independent. Înrolarea în SPV – aşa cum este prescurtat acest sistem – asigură o comunicare şi un mod de lucru 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână cu administraţia fiscală şi reprezintă o eficientizare clară a modului în care cetăţeanul interacţionează cu organul fiscal. Am să vă dau şi un exemplu. Dacă ai o activitate independentă, e de ajuns să descarci declaraţia şi să o postezi în Spaţiu Privat Virtual, vei primi apoi decizia de impunere şi îţi vei plăti taxele printr-o decizie de impunere, fără să te mai prezinţi la organul fiscal, fără să stai la coadă, să pierzi timpul cu deplasări etc. Este şi aceasta o măsură care simplifică mult modul de lucru cu organul fiscal şi această măsură se aplică cu data de 1 martie 2022”, a declarat, marţi, noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

CITEȘTE ȘI: Restricții de viteză pe mai multe drumuri naționale pentru reducerea numărului de accidente

Obligativitatea înrolării în SPV revine persoanelor fizice care desfăşoară activităţi economice sau exercită profesii liberale doar cu privire la îndeplinirea obligaţiilor sau exercitarea drepturilor ca urmare a exercitării profesiei, respectiv pe codul de înregistrare fiscală.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii