Web Analytics

Grevă la TAROM! Niciun avion nu va decola timp de 3 ore

de | 19.08.2022 11:15 | Actualitate, Home

Se anunţă grevă la TAROM. Marţi, pe 23 august, niciun avion al companiei nu va decola între orele 4:00 şi 7:00 dimineaţa. Sindicaliștii spun că vor organiza astfel de acţiuni de protest de două ori pe săptămână, iar în viitor va urma şi o grevă generală. Ei precizează că, timp de 3 ore, niciun avion nu va decola, în ziua de marţi. Totul după ce negocierile privind un nou contract colectiv de muncă au eşuat.

Citește și: O nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor vegetale la Mioveni


Sindicaliştii precizează că, încă din 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă, iar termenul agreat de părţi pentru încheiere expiră pe 23 august. „Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom „, se menţionează în comunicat.
Reprezentanţii sindicatului susţin că au depus toate diligenţele pentru încheierea unui CCM, însă conducerea TAROM nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 de lei.
„Dacă până la data de 23 august 2022 nu se va ajunge la un acord cu conducerea societăţii cu privire la revendicările formulate, salariaţii au posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă şi a organizării grevei generale, cu respectarea condiţiilor legale”, se subliniază în comunicat.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *