Web Analytics

Gradul de însorire umbreşte gândirea oamenilor din Primăria Piteşti, a prefecţilor şi a judecătorului Terzea, precum şi existenţa blocului Titidan

de | 8.12.2021 16:32 | Actualitate, Opinii

Indiscutabil, tendinţa din ultimii ani, de dezvoltare a urbanismului de tip „sălbatic” din municipiul Pitești, merită o analiză făcută nu atât cu multă pricepere în domeniul construcțiilor, cât cu bună-credință. Totodată, informăm cititorii că justiția din România a respins, definitiv și irevocabil, acțiunea intentată Jurnalului de Argeș de proprietarii blocului Titidan, prin care cereau daune morale de 5 miliarde.

În ordine, Tribunalul Râmnicu Vâlcea, Curtea de Apel Alba Iulia și Înalta Curte de Casație și Justiție au dovedit un mare „grad de însorire”. Ba, cred că ar fi potrivit și termenul de „îndumnezeire” a justiției, sămânța creștinismului pornind de la protestul lumii împotriva procesului profund nedrept înscenat lui Iisus. „Inechitabil”, în termenii de azi, pentru a fi mai ușor de înțeles de unii judecători români contemporani, care se cred dumnezei și care, întotdeauna, plătesc pentru îndrăzneala aberantă.

Așadar, în ciuda faptului că legea obligă funcționarii din Primăria Pitești, la eliberarea unei autorizații de construcție, să vadă dacă se respectă principiul „Asigurarea gradului de însorire necesar unei încăperi cu funcţiunea de locuinţă reprezintă o problemă de sănătate publică”, blocul Titidan a fost construit și umbrește existența mai multor vecini. Cu acorduri luate de la morți, cu abuzuri incredibile față de bătrânii din blocul vecin, cu ilegalități flagrante, dar cu sprijinul Primăriei Pitești, Prefecturii Argeș și al unor judecători cel puțin nepricepuți, așadar pe o temelie putredă, a crescut blocul Titidan.

Citește și Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

Ce nu știu toți acești „ilegaliști” este că, mai devreme sau mai târziu, sigur vor plăti, pentru că în societatea în care există abuzuri e chestie de timp până îți vine rândul.
Ei bine, după cum se știe, Jurnalul de Argeș a ajuns să fie implicat în acest război de uzură pentru respectarea legii de către autoritățile din Argeș. Astfel, Jurnalul a cerut ca prefectura să-și realizeze competența legală și să ceară anularea autorizației de construcție eliberată ilegal, după cum reiese din acte, dar am fost elegant refuzați. Un prefect ne-a spus, cu sinceritate, că nu are stofă de erou, prefectul USR a zis că „dacă legea spune «poate»”… chiar dacă legea nu spune poate etc. Întrucât legea contenciosului administrativ dă dreptul oricărui cetățean să ceară în justiție obligarea unei instituții a statului pentru realizarea competenței, Jurnalul a făcut acest pas.

Citește și Consulul onorific al României în Elveţia recunoaşte că a intervenit la Ministerul Culturii pentru blocul firmei Titidan

Tribunalul a motivat, eronat dar cumva pe lege, că nu obligă Prefectura Argeș să ceară anularea autorizației. Însă la Curtea de Apel Pitești a ajuns la completul condus de judecătorul Terzea, care a uitat să se abțină când partea este Jurnalul de Argeș, iar el are obligația să judece greșit, iar acesta a decis definitiv, „de pe scaun” cum se zice, că Jurnalul nu are dreptul legal să ceară ce a cerut. Dar, pentru că Dumnezeu nu te luminează când greșești, a fost obligat să repună cauza pe rol, că excepțiile se judecă doar în prezența părților, iar el și-a dat seama după două săptămâni că Jurnalul de Argeș a lipsit.

Normal, la repunerea pe rol după pronunțare, când a fost evident că tot el va rejudeca dosarul, Jurnalul a făcut cerere de recuzare, bazată, la mintea cocoșului, pe antepronunțarea judecătorului. Cerere respinsă, bineînțeles, însă așteptăm rezultatul recursului la cererea de recuzare. Așa cum se antepronunțase, judecătorul Terzea a decis că blocul Titidan, în ciuda pendiucului și apostoliceanului de ilegalități, să vândă și penthouse-ul botezat „pergolă”.
P.S. – Deși într-un fel înnobilează zona, în legătură cu blocul Titidan eu am o nedumerire. La valoarea oamenilor „convinși” să comită ilegalități, directori, primari, prefecți, ambasadori, miniștri, parlamentari, eu cred că proprietarii blocului Titidan aveau forța să construiască legal! De ce nu au făcut-o?

Citește și Institutul Naţional al Patrimoniului întârzie răspunsul despre situl urban pe care se construieşte blocul firmei Titidan

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii