Web Analytics

Gorghiu: “Dacă nu reuşim să ducem educaţia digitală în toate zonele, fie ele urbane sau rurale, efortul pentru serviciile digitale devine golit de conţinut”

de | 30.03.2023 19:18 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a afirmat, joi la Conferinţa Smart City, că în cazul în care societatea românească nu înţelege faptul că educaţia digitală trebuie dusă în toate, fie ele urbane sau rurale, atunci „efortul pentru serviciile digitale devine golit de conţinut”.

Citește și: Gelu Tofan: „Spitalul Municipal este motivul pentru care m-am încăpățânat să rămân viceprimar”

„Este o mare bucurie să fiu, astăzi, alături de dumneavoastră, de toţi oamenii de ispravă angrenaţi într-un proiect care vorbeşte despre viitor, despre viziune, despre inovaţie, despre comunităţi inteligente: Digitalizarea României! E un obiectiv pe care îl vom atinge cu siguranţă mai devreme sau poate mai târziu, cu paşi mai repezi uneori, alteori poate cu unele poticneli sau semne de întrebare, dar cu siguranţă, fiecare va avea aici o contribuţie. Digitalizarea României este proiect de ţară, iar dumneavoastră, toţi cei care sunteţi aici în această sală, primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri locali sau judeţeni, antreprenori, specialişti în noi tehnologii, aveţi un rol extrem de important. Voi sunteţi cei care schimbă comunităţi! Voi sunteţi cei care aduc dezvoltarea, voi sunteţi cei care valorifică inovaţia şi tehnologia în beneficiul cetăţeanului”, a declarat Alina Gorghiu, joi la Conferinţa Smart City.

Ea a adăugat că posibilitatea de a obţine în format digital cazierul, de a plăti online taxele şi impozitele sunt proiecte foarte bune de e-guvernare.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *