Web Analytics
scris joi, 25.01.2024

Ghidul de cumpărături: cum alegi eficient mobila de bucătărie

Toată lumea o știe, cea mai iubită încăpere din casă este bucătăria. Acolo toți se strâng nu numai la masă, dar și pentru activitățile zilnice, discuții, teme cu copiii. Pentru orice gospodină mobila este extrem de importantă, de aceea iată un mic ghid de cumpărături despre cum să alegi eficient mobila de bucătărie, astfel încât să te bucuri de spațiu și să-ți eficientizezi munca.

Ghidul de cumpărături: cum alegi eficient mobila de bucătărie

1. Profită eficient de spațiul încăperii

Mare atenție la dimensiunea bucătăriei! Dacă încăperea are dimensiunile destul de mici, ar trebui să te orientezi către un mobilier nu foarte masiv, care să nu ocupe foarte mult spațiu, dar care să aibă mai multe spații de depozitare, rafturi, sertare.

În cazul în care te bucuri de mai mult spațiu, ai mai multă libertate de alegere în ceea ce privește designul și organizarea. Uneori este mult mai practic dacă alegi să-ți realizezi bucătăria la comandă.

2. Ai grijă la ce materiale alegi

Pentru orice gospodină este important ca după o rundă zdravănă de gătit, curățarea să fie cât mai rapidă și ușoară cu putință. Așadar, orientează-te spre un mobilier din materiale rezistente la temperaturi ridicate, la umezeală, la zgârieturi, care să se curețe ușor, doar cu o lavetă și detergent.

În mod normal, materiale din care sunt construite bucătăriile variază de la MDF, PAL, lemn natural sau furnir. Hai să vezi care sunt diferențele dintre cele 4 și cum alegi cel mai potrivit material pentru tine și bucătăria ta!

Citește și Strada Basarabia din Pitești a fost reabilitată

  • MDF – este primul pe listă, deoarece mulți optează pentru această variantă, fiind foarte avantajos din punct de vedere financiar, dar și în ceea ce privește calitatea. Este rezistent la umiditate și alte forme de deteriorare și se găsește în diverse forme, vopsit, înfoliat și melaminat.
  • PAL sau plăci aglomerate din lemn – se potrivește perfect celor care aleg o bucătărie minimalistă și este foarte accesibil la preț, acesta fiind un mare avantaj. Însă, ca punct în minus, nu prea este rezistent la umiditate și se deteriorează repede, deci e nevoie de o întreținere mai minuțioasă.
  • Lemnul masiv – este de departe varianta exclusivistă, ce oferă un maxim de eleganță și confort în bucătărie. Este extrem de rezistent și mult mai costisitor, ca orice material natural, de altfel.
  • Furnirul – aparent nu ar fi nicio diferență între lemnul masiv și furnir, însă este doar un strat de lemn natural aplicat peste plăcile de MDF. Așadar este varianta rezistentă și trainică, dar mult mai accesibilă la preț.

3. Forma bucătăriei

  • Bucătăria în formă de I

Este bucătăria ideala pentru cei care nu beneficieză de un spațiu prea mare, pentru apartamente sau garsoniere. Un astfel de model de mobilă de bucătărie te ajută să eficientizezi foarte mult din spațiu și să te bucuri de fiecare loc din încăpere. Însă dezavantajul ar fi că nu prea îți vei permite să ții multe electrocasnice, deoarece nu există prea mult spațiu de depozitare. Într-o asemenea bucătărie vei avea doar strictul necesar.

  • Bucătăria în formă de L

De acest tip de bucătărie se pot bucura cei care au un spațiu mai generos, deoarece aceasta se poziționează pe 2 pereți. Dispare sentimentul de înghesuială și îți poți personaliza zona așa cum dorești.

Citește și Simfonia Lalelelor, în aprilie. „Vocea de aur de peste Prut” vine la Pitești

  • Bucătăria în formă de U

Un alt tip de bucătărie pentru cei care au un spațiu mai mare în încăpere, ce se întinde pe 3 pereți, doi paraleli și perpendiculari pe cel de-al treilea. În cazul acesta ai parte de foarte mult spațiu de desfășurare a activităților, a gătitului și beneficiezi de multe compartimente. Însă ține cont că îți va rămâne destul de puțin spațiu de luat masa în bucătărie. De cele mai multe ori, cei care au o bucătărie în formă de U iau masa în sufragerie.

  • Bucătăria paralelă

Tot pentru încăperile mai mari, mobila pentru bucătărie paralelă include 2 spații lungi, dispuse paralel, ceea ce este foarte eficient în timpul gătitului și depozitării. Însă, asemenea bucătăriei în formă de U, nu prea va mai rămâne mult loc pentru luat masa, aceasta fiind mutată în sufragerie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *