Web Analytics
scris joi, 25.01.2024

Simfonia Lalelelor, în aprilie. „Vocea de aur de peste Prut” vine la Pitești

În acest an, Simfonia Lalelelor, ediția a 47-a, are loc între 19 – 21 aprilie în Parcul Lunca Argeșului, dar și în centrul orașului. Mult-așteptatul eveniment simbol al Piteștiului va cuprinde, pe lângă expoziția de aranjamente florale și târgul dendro-floricol, numeroase activități artistice, culturale și educative – simpozion științific, ateliere creative pentru copii, concursuri tematice, concerte și spectacole de muzică și dans în aer liber și multe alte surprize.

Simfonia Lalelelor, în aprilie. „Vocea de aur de peste Prut” vine la Pitești

Citește și Corul de copii „Glasul Arhanghelului” din Miceşti a împlinit trei ani!

Festivalul va fi deschis vineri, 19 aprilie, prin Parada Florilor din centru, la care vor participa copiii de la unitățile de învățământ din Pitești, alături de membri ai comunității. Apoi, delegațiile și publicul larg vor vizita expoziția florală din Parcul Lunca Argeșului. Va fi organizat și un simpozion științific la Institutul de Cercetare Pomicolă Mărăcineni, la care participă dr. Ilarie Isac, părintele „Simfoniei Lalelelor”.

Citește și Ilarie Isac – „părintele Simfoniei” – explică: De ce Piaţa Vasile Milea ar trebui să se numească Piaţa Simfoniei Lalelelor

Primul proiect pop-opera din România, alături de orchestra Filarmonicii Pitești

Prima zi a festivalului se va încheia cu un concert extraordinar susținut pe scena din Parcul Lunca Argeșului, la care participă soprana pop-opera Iana Novac (a făcut parte din trupa A.S.I.A.), supranumită „vocea de aur de peste Prut”, și formația Distinto. Acesta este primul proiect pop-opera din România, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești.

Citește și UZPR Argeş a decis: dr. Viorel Pătraşcu – Omul Anului 2023

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *