Web Analytics

Gelu Tofan: „Voi crea un pol de dreapta în Consiliul Local Piteşti”

de | 2.03.2023 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Viceprimarul exclus de liberali pregăteşte o lovitură politică în perioada următoare!
Vă așteptați să fiți exclus din PNL, după ce în urmă cu un an erați chiar președinte al PNL Pitești?

– Excluderea mea înseamnă automat și pierderea funcției de viceprimar al municipiului, deținută de PNL Pitești. Mă aștept să fiu exclus, dar sper într-o decizie favorabilă mie, matură și înţeleaptă a membrilor BPJ Argeș. Aceștia trebuie să tempereze atmosfera din PNL Pitești, nu să accentueze tensiunile interne în detrimentul imaginii partidului. Excluderea mea, dacă va fi dusă până la capăt, nu poate fi decât un act samavolnic al unui grup de interese, care ieri nu a fost, astăzi este, vremelnic, și mâine nu va mai fi!

„Într-adevăr, e bizar să fii acuzat de ultimul venit în partid”

Am o curiozitate gazetărească. Și anume, cum e să te acuze că ești PSD-ist cineva ca Sorin Apostoliceanu, care a fost viceprimar PSD și a intrat în PNL pe ușa din dos, adus de fostul președinte Adrian Miuţescu?

– Într-adevăr, este bizar să fii acuzat de ultimul venit în partid, cu o doctrină opusă nouă, care s-a folosit de construcția noastră politică și și-a asumat meritele și valorile liberale în favoarea propriei persoane. După concepția dlui Apostoliceanu, trebuie excluși toți membrii Biroului Național care au luat decizia alianței PNL-PSD la nivel național.

Ce strategie aveți, dacă și în BPJ va fi validată propunerea de excludere a dvs. înaintată de PNL Pitești, iar apoi vă va fi retras sprijinul politic pentru funcția de viceprimar?

– În situația în care voi fi exclus, îmi rezerv dreptul de a apela la toate procedurile prevăzute de Statut și de lege, în vederea apărării onoarei și demnității de liberal cu o vechime de peste 30 de ani în partid.

Citește și Piteşti. Ana Stan şi Gelu Tofan, excluşi din PNL! Motivul: parteneriatul evident cu PSD

Citește și Ana Stan dezvăluie jocul dublu al lui Sorin Apostoliceanu cu PSD: „Am văzut un mesaj în care Apostoliceanu îi spunea senatorului Ovidiu Puiu că a fost la TV şi l-a lăudat pe primarul Gentea”

„Dl Coteț nu îndeplinește acest criteriu, al candidatului care stă cel mai bine în sondaje”

Cum vedeți PNL Piteşti la alegerile din 2024 și ce șanse îi dați lui Mihai Coteț, actualul președinte, să-l bată pe primarul Gentea?

– PNL Pitești nu a aprobat momentan strategia politică în Adunarea Generală a membrilor și, de asemenea, încă nu și-a desemnat candidatul la Primăria Pitești! Conform declarației președintei Alina Gorghiu, viitorul candidat va fi cel care stă cel mai bine în sondajele de opinie, iar dl Coteț nu îndeplinește acest criteriu! Nu poți emite pretenții de candidat cu doar două proiecte depuse în doi ani de mandat în Consiliul Local și proiecte nefundamentate și din afara programului politic de campanie.

Politic, dvs. ce cale veți îmbrățișa? Veți merge în PSD, alături de primarul Cristian Gentea?

– Voi încerca să-mi recapăt poziția de lider al PNL Pitești, poziție dobândită prin alegeri democratice și pierdută prin decizii nestatutare ale PNL Argeș. În perioada următoare voi crea un pol de dreapta în Consiliul Local, având ca obiectiv susținerea proiectelor importante pentru Pitești, promise în campania electorală. Va fi o strategie constructivă în beneficiul cetățenilor.

Citește și S-a decis excluderea din PNL a viceprimarului Gelu Tofan. “Rămân un suflet liberal”, spune acesta

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *