Web Analytics
scris miercuri, 28.02.2024

Gala Cercetării Românești 2024: Cristian Gentea, Premiul pentru susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului în cercetare

Primarul Cristian Gentea a primit aseară, la Gala Cercetării Românești 2024, Premiul pentru susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului în cercetare în cadrul unui eveniment organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Opera Națională a României. Premiul a fost acordat pentru proiectul „PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”.

Gala Cercetării Românești 2024: Cristian Gentea, Premiul pentru susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului în cercetare

Citește și: Argeșul a fost premiat la Gala Cercetării Românești


“Este o recunoaștere a faptului că la Pitești suntem foarte implicați în a dezvolta astfel de proiecte de succes, conexate la provocările actuale. Și eu am lucrat în cercetare 33 de ani în domeniul nuclear și era absolut normal să susțin antreprenorii tineri care, prin concretizarea acestui parteneriat, vor beneficia la Pitești de condiții excepționale de incubare. Succesul oricărui antreprenor în acest nou HUB de la Pitești va fi, de fapt, succesul comunității piteștene, a comunității argeșene și un exemplu de bună practică pentru toți ceilalți. Ajutăm astfel la oprirea migrației specialiștilor și la apariția unui pol de competitivitate antreprenorială, capabil să concureze cu Bucureștiul.
„Business Hub Prosant” este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de energie economică, un centru de #cercetare și #dezvoltare puternic al regiunii Sud Muntenia, un model de bună practică! Am fost mândru de recunoașterea primită de orașul nostru, de respectul pe care comunitatea științifică l-a arătat față de munca municipalității și a partenerilor noștri, față de încrederea cu care piteștenii ne-au girat și pe care încercăm să o confirmăm, în fiecare zi, prin astfel de proiecte reușite!”, a declarat Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, prim-vicepreședinte PSD Argeș.

Citește și: Acord în premieră între România și Maroc. Cooperare în domeniul militar


„PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT” reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării. Valoarea proiectului este de circa 10.000.000 lei, cu fonduri europene.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *