Web Analytics
scris miercuri, 28.02.2024

Acord în premieră între România și Maroc. Cooperare în domeniul militar

Acord în premieră între Guvernul României şi cel al Regatului Maroc. Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și omologul său marocan, Abdeltif Loudyi, au semnat, la Rabat, pe 28 februarie, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar și tehnic, o premieră în relația dintre cele două țări.

Acord în premieră între România și Maroc. Cooperare în domeniul militar

„Acordul, primul document de acest fel semnat între România și Maroc, va asigura cadrul juridic al cooperării în domenii de interes reciproc precum industria de apărare, instruirea personalului în instituții militare, pregătirea și exercițiile, medicina militară şi securitatea cibernetică”, a transmis MAPN. Miniștrii Tîlvăr şi Loudyi au abordat subiecte de interes comun privind relația româno-marocană, despre cooperarea în domeniul tehnico-militar și situația de securitate globală.

Citește și 28 Februarie 1986: Asasinarea lui Olof Palme – Primul ministru suedez – ieșind de la un cinematograf împreună cu soția, fără gardă personală

„Sunt convins că acest acord, care reprezintă o premieră, va oferi imboldul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România și Regatul Maroc, în beneficiul ambelor state”, a declarat ministrul Apărării Naționale cu ocazia semnării acordului.

Ministrul Angel Tîlvăr a adresat părții marocane invitația de a participa la cea de-a noua ediție a celei mai mari expoziții de tehnică militară și de securitate din zona Europei de Est – Black Sea Defence and Aerospace BSDA 2024, care va avea loc la București, la finalul lunii mai, invitație acceptată de omologul de la Rabat. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *