Web Analytics
scris miercuri, 28.02.2024

Argeșul a fost premiat la Gala Cercetării Românești

Marți seară, 27 februarie, Argeșul a fost premiat la Gala Cercetării Românești, eveniment organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării la Opera Națională din București.

Argeșul a fost premiat la Gala Cercetării Românești

Doamna Prof Dr habil Raluca-Ioana Stefan-van Staden, din Câmpulung, a câștigat premiul „Raluca Rîpan” pentru Chimie. Este cercetător apreciat la nivel internațional și lucrează acum la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată. Provine dintr-o familie de profesori de chimie și limba română de la Colegiul Național „Dinicu Golescu”, iar tatăl său a avut-o ca profesor de chimie chiar pe Raluca Rîpan, prima femeie doctor din România și prima femeie membră în Academia Română.

Citește și Câmpulungeanca Raluca van Staden: „Testăm aparatura miniaturizată pentru a obţine performanţa maximă”

Argeșul a mai primit un premiu la Gala Cercetării Românești. Primarul Cristian Gentea și Flavius Cladoveanu, director general al Institutului de Cercetări în Transporturi INCERTRANS, au fost premiați pentru susținerea și promovarea antreprenoriatului în cercetare în cadrul „PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”. Noul centru de afaceri va găzdui 16 firme care vor activa în domeniul cercetării-dezvoltării.

La Gala Cercetării Românești au mai participat din partea județului Argeș și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Dumitru Bughiu, și deputatul Nicolae Georgescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *