Web Analytics

Gabriel Cazan şi-a lansat a şasea carte la Biblioteca Judeţeană

de | 19.06.2013 22:06 | Cultură

Joia trecută, de Înălţare, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a găzduit lansarea   romanului „Pe malul râului Styx”, scris de Gabriel Cazan. Autor de proză SF, Gabriel Cazan se află la cea de-a şasea carte de acest gen şi a scris „Pe malul râului Styx” în aproape doi ani, deoarece în acest timp a lansat şi „Sfera de Foc”. SF-ist până în măduva oaselor, acesta îşi continuă drumul literar în noua sa carte, pornind de la mai multe concepte, conform cărora există universuri paralele (multiversul), fiecare dintre noi avem suflete-pereche şi nu murim niciodată (biocentrism). Eroul principal al romanului este un tânăr carismatic, supradotat, care suferă un accident şi este readus la viaţă de către sufletul lui pereche, de yang-ul lui aflat într-un univers paralel. Din carte nu lipsesc nici Charon, cel care trece cu barca sufletele morţilor de pe un tărâm/mal pe altul şi Caerber, câinele ce păzeşte lumea lui Hades şi nu lasă sufletele să iasă de acolo.

Romanul, un manifest pentru civilizația umană și ecologizarea planetei

„În noul meu roman am vrut să vă arăt ce se întâmplă cu sufletele celor morţi. Este povestea a două lumi, una peste 50 de ani şi alta de peste 150 de ani, când nu există telefoane mobile, dar avem şi imagini din trecut, cybermedici, universuri paralele şi, ca şi în celelalte romane pe care le-am scris până acum, am inclus şi câteva poveşti reale, este vorba despre o parte din viaţa unui bun prieten de-al meu, Florin R., plecat în Italia, pe vremea când noi aveam nevoie de viză pentru a ieşi din ţară. Înainte de a ajunge în Italia, a vrut să plece în Grecia şi, din păcate, a picat în mâna poliţiştilor macedoneni, care l-au bătut. A reuşit să ajungă în Italia, unde trăieşte şi în prezent, acum locuieşte într-o casă care i-a aparţinut lui Mussolini, iar cei din clanul unor mafioţi vor să-i cumpere/ia casa. Din nefericire, a suferit şi un accident, în urma căruia o parte din cutia craniană i-a fost înlocuită cu o placă de titan”, a spus Gabriel Cazan.
În acelaşi timp, cartea este un manifest pentru civilizaţia umană şi ecologizarea planetei, deoarece Gabriel Cazan, speolog şi ecologist deopotrivă, trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte tăierea pădurilor, poluarea apelor şi mai ales despre declinul spiritualităţii noastre şi ne propune să participăm cu tot ceea ce avem şi putem la sănătatea pământului.
La acest eveniment editorial moderat de poeta Denisa Popescu, directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş, sociologul Mihail Sachelarie, a avut iniţiativa ca cei prezenţi în sală, iubitori ai SF-ului, să reediteze/să scoată la lumină din nou prima revistă de anticipaţie din judeţul nostru, „Antarg”.
Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii