Web Analytics
scris joi, 11.04.2024

Fraudă cu stupi. Fonduri europene accesate cu documente false

DNA a trimis în judecată 21 de inculpaţi care au reușit să obțină fonduri europene pe baza a sute de documente false. Unul dintre inculpați  este acuzat că „își împrumuta stupii de albine pentru a crea aparența că acestea ar fi fost achiziţionate în mod real”, arată procurorii.

Fraudă cu stupi. Fonduri europene accesate cu documente false

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Potrivit procurorilor DNA, faptele au avut loc în cursul anului 2020, când inculpatul ar fi pus la dispoziția mai multor persoane un număr de 226 de înscrisuri (facturi, chitanțe, bonuri), prin care ar fi atestat, în mod nereal, faptul că le-ar fi vândut acestora mai multe familii de albine și mătci.

„În cursul anului 2020, unul dintre inculpaţi ar fi favorizat obţinerea fără drept de către mai multe persoane (printre care şi ceilalţi 20 de inculpaţi cercetaţi în prezenta cauză) a sprijinului financiar oferit de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), mai arată procurorii.

Persoanele sunt  acuzate de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit DNA, cinci dintre inculpați au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită