Web Analytics

Fostul şofer al şefului IPJ Argeş, trimis în judecată pentru fals intelectual

de | 11.01.2023 14:44 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Revenim la subiectul legat de șoferul șefului IPJ Argeș, depistat cu viteză peste limita legală prin Pitești și lăsat să scape de către doi polițiști de la Biroul Rutier. Agenții au fost trimiși în judecată, dar au fost cercetați și șoferul, și soția acestuia, cea care a și fost sancționată de polițiști în locul soțului.

Agentul de poliție Daniel Dogaru, fostul șofer al șefului IPJ Argeș, a fost prins conducând cu 145 km/h prin Pitești, anul trecut, de către doi agenți de la Biroul Rutier, Emanuel Mihai Croitoru și Marius Cătălin Grigore. La rugămințile șoferului, agenții au sancționat-o pe soția lui, care era pasager în mașină. Adică au întocmit procesul-verbal și dovada înlocuitoare a permisului cu datele de identitate ale femeii, pentru că șoferul „insista să nu i se rețină permisul de conducere, întrucât s-ar face de râs la inspectorul-șef”. Jurnalul de Argeș a prezentat în exclusivitate detalii din rechizitoriu în decembrie 2022.

Procurorii au notat că, prin omisiunea polițiștilor, au fost prejudiciate bunul mers și prestigiul Ministerul Afacerilor Interne-IPJ Argeș, obținându-se un folos necuvenit pentru Daniel Dogaru, pentru că nu i-a fost dată amendă, nu i s-a suspendat permisul și nu i-au fost aplicate cele șase puncte penalizare. Pe 14 decembrie 2022, cei doi polițiști de la Rutieră au fost trimiși în judecată pentru fals/complicitate la fals intelectual și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește și Şeful IPJ Argeş nu are noroc la şoferi. Şi actualul şofer al comandantului Marian Badea a avut probleme penale

S-a disjuns un dosar care o viza și pe soția acestuia pentru complicitate la fals intelectual

Dar au fost cercetate și celelalte personaje ale poveștii. Prin ordonanța din 28 iunie 2022, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, s-a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar având ca obiect: săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals intelectual (art 47 Cp rap. la art. 321 al.1 Cp) și instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (art 47 Cp rap. la art. 13 ind. 2 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 al.1 Cp cu aplicarea art. 38 al.1 Cp) de către inculpatul Daniel Dogaru și săvârșirea a două fapte de complicitate la infracțiunea de fals intelectual de către soția acestuia.

Pe rolul Judecătoriei Pitești se află un dosar, din 5 ianuarie a.c., în care doar Daniel Dogaru a fost trimis în judecată pentru fals intelectual. Într-un răspuns al IPJ Argeș către redacția noastră, din mai 2022, referitor la evenimentul în care au fost implicați cei trei polițiști, se precizează că agentul de poliție Daniel Dogaru a fost delegat, în perioada aprilie 2021-mai 2022, la Serviciul Cabinet, unde a avut și atribuții de conducător auto.

Citește și Dani Mocanu cere ca poliţistul Emanuel Croitoru să facă puşcărie

Citește și Exclusiv. Rechizitoriul poliţiştilor de la Rutieră care l-au lăsat să scape pe şoferul şefului IPJ Argeş

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *