Web Analytics
scris marți, 18.03.2014

Fostul primar de la Valea Danului, trimis în judecată de către procurorii DNA

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Nică, fostul primar de la Valea Danului, acuzat de abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta a fost trimis în judecată și Claudiu Vasile Zamfirescu, administratorul unei firme.
Conform rechizitoriului DNA, În perioada noiembrie – decembrie 2011, Vasile Nică, în calitate de primar, a falsificat un contract de execuţie lucrări prin atestarea, în cuprinsul acestuia, a unor menţiuni necorespunzătoare adevărului și a acceptat la plată 2 facturi, în sumă totală de 86.471,16 lei, emise de societatea comercială reprezentată de către Claudiu Vasile Zamfirescu. Contractul nu a fost înregistrat în evidenţele Primăriei, fiind încheiat într-o duminică, zi liberă pentru instituțiile publice.
Facturile în cauză conţineau contravaloarea unor lucrări pentru care nu exista o hotărâre de consiliu şi care nu erau incluse în bugetul localităţii pe anul 2011.
Mai precis, fostul primar a încheiat un contract pentru montarea unei centrale termice la Școala Valea Danului, deși firma respectivă nu era autorizată ISCIR pentru această lucrare.
Mai mult, efectuarea acestor lucrări s-a făcut fără respectarea proiectului de reabilitare a Şcolii generale Valea Danului, deja existent la nivelul primăriei și în condiţiile în care achiziţiile respective nu erau oportune, întrucât la momentul respectiv exista în vigoare un contract de achiziţie publică având ca obiect, printre altele, şi efectuarea lucrărilor cuprinse în cele două facturi.
După cum spun procurorii DNA ”Contravaloarea materialelor utilizate şi a manoperei pentru montarea centralei termice a fost stabilită de către firma executantă la suma de 22.179,71 lei, sumă ce ar fi fost facturată la data de 16.12.2011 către societatea inculpatului Zamfirescu Claudiu Vasile, care ulterior, la data de 21.12.2011, ar fi emis o factură, în valoare totală de 77.124 lei, către Primăria Valea Danului, reprezentând lucrări executate în baza contractului de execuţie încheiat la 20.11.2011.
Această factură ar fi fost însuşită şi acceptată la plată de către inculpatul Nică Vasile, deși în cuprinsul ei erau incluse şi contravaloarea proiectelor termice pentru şcoală şi primărie, cu toate că aceste servicii nu făceau obiectul contractului.
Practic, fără să efectueze vreo lucrare aferentă montării centralei termice la Şcoala generală Valea Danului, inculpatul Zamfirescu Claudiu Vasile nu ar fi făcut altceva decât să copieze devizul final al firmei care a executat practic lucrarea, la care ar fi adăugat contravaloarea centralei termice, dublând efectiv preţurile practicate de executant, inclusiv contravaloarea manoperei. ”
Denis Grigorescu

Fostul primar de la Valea Danului, trimis în judecată de către procurorii DNA

Distribuie!

0 Comentarii