Web Analytics
scris sâmbătă, 03.09.2022

Fostul premier italian Silvio Berlusconi și-a făcut cont pe TikTok

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, şi-a făcut debutul oficial pe rețeaua TikTok, în efortul de a convinge tinerii să iasă la vot la alegerile naţionale, care vor avea loc în luna septembrie a.c., după ce Italia a redus vârsta de vot de la 25 la 18 ani, relatează publicația The Guardian.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi și-a făcut cont pe TikTok

”Bună, iată-mă”, a postat oficialul italian de 85 de ani, lansând un scurt videoclip pe site-ul de socializare, care este folosit frecvent de adolescenţi şi dominat de dansatori şi clipuri de modă:

”Ciao ragazzi,
eccomi qua. Vi do il benvenuto sul mio canale ufficiale #Tiktok per parlare dei temi che più stanno a cuore a Forza Italia e al sottoscritto e che vi riguardano da vicino: parleremo e discuteremo del vostro #futuro.

Seguitemi https://t.co/sh17xqzpeHpic.twitter.com/4Bfz7cxto7

Citește și: „Mi-a cerut gardă de corp. A zis că, dacă nu-i dau, o să-şi bage gardă personală, pentru protecţie”

Berlusconi, care a condus de trei ori Guvernul italian, plănuieşte o revenire pe scena politică în contextul alegerilor anticipate ce vor avea loc pe 25 septembrie, după ce ţara a ajuns într-o nouă criză politică în urma demisiei premierului Mario Draghi, în luna iulie a.c..

Apariţia lui Silvio Berlusconi pe rețeaua TikTok este una strategică, deoarece Italia a redus vârsta pe care trebuie să o aibă alegătorii pentru a fi eligibili să voteze senatorii, de la 25 la 18 ani, oferind altor 4 milioane de tineri adulţi dreptul de a vota pentru camera legislativă superioară. ”Sunteţi 5 milioane pe această platformă, 60% dintre voi aveţi sub 30 de ani şi mă simt puţin invidios din cauza asta”, a mai adăugat el.

În al doilea videoclip postat pe TikTok, Berlusconi a făcut o glumă despre Vladimir Putin, Joe Biden şi papa Francisc.

Citește și: Ion Dumitru: „Trebuie să fii prea prost să nu-ţi dai seama că o femeie te vrea sau nu te vrea”

Fostul premier italian a ajuns la peste 350.000 de urmăritori în mai puţin de o zi. Berlusconi nu este singurul lider politic italian care şi-a deschis cont pe TikTok să interacţioneze cu un public țintă mai tânăr. Joi, un alt fost premier italian, Matteo Renzi, liderul partidului politic liberal Italia Viva (IV), a postat primul său videoclip. (A.N)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...