Web Analytics

Fostul ministru Mircea Dușa a murit. Avea 67 de ani

de | 19.12.2022 11:45 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Mircea Dușa, fost ministru al Apărării și al Internelor, a murit, în această dimineață. Politicianul era cunoscut cu probleme de sănătate. Avea 67 de ani. Mircea Dușa a acuzat probleme de sănătate din luna iulie a acestui an, când a fost preluat de o ambulanță la un eveniment la care participa și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Citește și: Accident cu trei mașini pe Autostrada București-Pitești. Două femei au fost rănite

„Ministerul Apărării Naționale anunță cu regret trecerea la cele veșnice a lui Mircea Dușa, ministru al apărării naționale în perioada 22 decembrie 2012 – 17 noiembrie 2015. Transmitem, în numele întregului personal al Armatei României sincere condoleanțe familiei îndoliate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată într-o postare a Ministerului Apărării Naționale.

Citește și: Accident la Albota! Două persoane, captive între fiarele unei maşini!

Mircea Duşa a fost ministru de Interne în primul guvern condus de Victor Ponta, în 2012. Ulterior, după 21 decembrie 2012, acesta a fost ministru al Apărării în guvernele Ponta 2, 3 şi 4. În 2015, Victor Ponta a propus ca Mircea Duşa să preia conducerea interimară a Guvernului, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat. Din 1990 până în 1996 a fost viceprimar al orașului Toplița, iar din 1996 a devenit membru PDSR și primar al orașului Toplița. Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales deputat de Harghita din partea PSD.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *