Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Fostul ministru al Fondurilor Europene a făcut afaceri din PNRR. Salariu de 5.000 de euro din bani veniți de la buget

După ce a acuzat Guvernul de ratarea termenului pentru prima tranșă din PNRR – pe care acesta îl redactase în mare parte – fostul ministru Cristian Ghinea (USR), a rămas la scurt timp șomer. Ghinea își abandonase postul din Parlamentul European pentru a ocupa locul de ministru al Fondurilor Europene în guvernul PNL-USR-UDMR, însă, nu după multă vreme, USR a fost scos de la guvernare, notează evz.ro.

Fostul ministru al Fondurilor Europene a făcut afaceri din PNRR. Salariu de 5.000 de euro din bani veniți de la buget

Totuși, Cristian Ghinea a găsit altă soluție la problemele lui, reușind să-și asigure un salariu de 5.000 de euro. Compania de consultanță a lui Ghinea, unde este asociat unic și administrator, era plătita de USR din subvenția pe care partidul o primește de la bugetul de stat.

În mod paradoxal, Ghinea a declarat în perioada în care acuza guvernul PSD-PNL-UDMR că a tratat cu indiferență implementarea PNRR, că banii din PNRR nu pot fi urmăriți în sistemul informatic al ministerului.

„Am semnalat problemele acestea din ianuarie, MIPE a avut timp cinci luni să remedieze aceste probleme. N-a făcut-o. Este fie incompetenţă, fie rea-voinţă” a declarat Ghinea în vara anului trecut.

Citește întreaga știre pe https://evz.ro/fostul-ministru-al-fondurilor-europene-afaceri-din-pnrr-cum-si-a-asigurat-cristian-ghinea-un-salariu-de-5-000-de-euro-din-bani-veniti-de-la-buget.html.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...