Web Analytics
scris marți, 20.12.2022

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu a scăpat de acuzațiile din dosarul Microsoft după prescrierea faptelor

Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, a scăpat de un dosar DNA pentru spălare de bani, ca urmare a prescrierii faptelor. Judecătorii ÎCCJ au încetat, marți, procesul penal în care acesta era acuzat de spălare de bani. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la completul de cinci judecători de la aceeași instanță.

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu a scăpat de acuzațiile din dosarul Microsoft după prescrierea faptelor

Citește și: Virgil Popescu anunță eliminarea declaraţiilor pe proprie răspundere, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gabriel Sandu, în calitate de ministru, ar fi pretins şi primit de la doi oameni de afaceri suma de 2.196.035 euro pentru a face demersurile necesare ca firmele acestora să încheie un contract de închiriere licenţe Microsoft cu Guvernul României.

Citește și: Cresc salariile în Prefecturi! Uite cât va lua un director general!

Pe 26 mai, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional un articol din Codul penal care permitea procurorilor să întrerupă cursul prescripţiei prin administrarea de noi probe. CCR a constatat că, în perioada 2018 – mai 2022, nu a existat un caz de întrerupere a prescripţiei penale. Ulterior, pe 25 octombrie, un complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că decizia Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor se aplică retroactiv, pe principiul legii penale mai favorabile. Aceste decizii vor afecta mii de dosare aflate pe rolul instanţelor sau în anchetă la procurori, iar inculpaţii vor scăpa de condamnare sau acuzaţii ca urmare a prescrierii faptelor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *