Web Analytics
scris marți, 20.12.2022

Cresc salariile în Prefecturi! Uite cât va lua un director general!

Chiar dacă Guvernul spune că a înghețat salariile bugetarilor, veniturile unor funcționari publici vor crește. Executivul a aprobat un proiect de lege care prevede majorarea salariilor angajaților din toate Prefecturile.

Cresc salariile în Prefecturi! Uite cât va lua un director general!

Citește și: Vouchere sociale: Au fost virați banii pentru tranșa a patra

Conform acestei inițiative legislative, funcțiile publice din cadrul Instituției Prefectului devin funcții publice de stat în loc de funcții publice teritoriale, așa cum prevede acum Codul administrativ. Iar asta înseamnă încadrarea într-o alta grilă salarială.

Astfel, un director general de Prefectură va avea un salariu de bază de 9.283 lei, un director general adjunct – 8.678 lei, iar un referent – 3.950 lei.

Impactul bugetar este de 4.300.000 lei pe an – scrie antena3.ro. Pe ordinea de zi a Executivului se mai află un proiect ce prevede că personalul din instituţiile și autorităţile publice care lucrează pe proiecte pe fonduri europene să beneficieze de majorarea salarilor de bază sau a indemnizațiilor de încadrare, cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, potrivit sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită