Web Analytics

Cresc salariile în Prefecturi! Uite cât va lua un director general!

de | 20.12.2022 11:37 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Chiar dacă Guvernul spune că a înghețat salariile bugetarilor, veniturile unor funcționari publici vor crește. Executivul a aprobat un proiect de lege care prevede majorarea salariilor angajaților din toate Prefecturile.

Citește și: Vouchere sociale: Au fost virați banii pentru tranșa a patra

Conform acestei inițiative legislative, funcțiile publice din cadrul Instituției Prefectului devin funcții publice de stat în loc de funcții publice teritoriale, așa cum prevede acum Codul administrativ. Iar asta înseamnă încadrarea într-o alta grilă salarială.

Astfel, un director general de Prefectură va avea un salariu de bază de 9.283 lei, un director general adjunct – 8.678 lei, iar un referent – 3.950 lei.

Impactul bugetar este de 4.300.000 lei pe an – scrie antena3.ro. Pe ordinea de zi a Executivului se mai află un proiect ce prevede că personalul din instituţiile și autorităţile publice care lucrează pe proiecte pe fonduri europene să beneficieze de majorarea salarilor de bază sau a indemnizațiilor de încadrare, cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, potrivit sursei citate.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *