Fostul Mare Hotel Regal din Câmpulung, ruina pe care mai mulţi se ceartă în timp ce se dărâmă

de | 4.07.2012 22:08 | Actualitate

Construit în jurul anului 1890, Marele Hotel Regal din Câmpulung, cunoscut şi ca Hotelul Unic, a devenit mai nou Hotelul Ruină – o clădire părăsită din care zilnic mai pică câte o bucată. Declarată monument istoric, fiind una dintre clădirile simbol ale Câmpulungului, ruina din Piaţa Jurământului este aproape de autodărâmare în timp ce autorităţile locale se războiesc cu proprietarii, vreo patru – cinci la număr. Moştenită de Mircea Ştefănescu, descendent al lui Nicolae (Niţă) Ştefănescu, ruina este disputată în instanţă de nişte nepoţi deveniţi americani. Şi cum urmaşii se ceartă între ei, primăria aşteaptă la cotitură cu ameninţări că va urma un maldăr de amenzi în cazul în care proprietarul nu-şi reabilitează clădirea. Până la găsirea unei soluţii, dar şi a proprietarului, pericolul de a fi rănit vreun trecător a fost îndepărtat de primărie prin împrejmuirea clădirii cu nişte bandă colorată.
Aici este vorba numai de partea de sus a clădirii, căci magazinele de la parterul Hotelului Ruină sunt încă în proprietatea primăriei.
Gurile rele spun că omul de afaceri Ion Grozavu, care deţine o bună parte a clădirii, a pus ochii pe vechiul Hotel, dar că primăria îi încurcă planurile de extindere prin faptul că nu vrea să îi fie reabilitate spaţiile pe cheltuială privată sub formă de sponsorizare. Pe de altă parte, alte guri vorbesc că ar exista şi alţi interesaţi să-şi treacă în declaraţia de avere fostul Hotel, asta dacă nu se dărâmă între timp.  
Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii