Fostul lider liberal Ludovic Orban anunță că se va implica ”cu toată forţa” într-un referendum de demitere a lui Iohannis

de | 1.11.2021 09:17 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ludovic Orban afirmă că una dintre ieşirile din criza politică actuală o reprezintă dizolvarea Parlamentului, care duce către alegeri anticipate, iar a doua soluţie o reprezintă suspendarea preşedintelui, dacă nu va proceda în acest fel. Orban susţine că, în acest ultim scenariu, se va „implica cu toată forţa” în referendumul care ar urma suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Previzibilul eşec în Parlament al Guvernului Ciucă va crea condiţiile constituţionale pentru declanşarea anticipatelor. Dacă preşedintele Iohannis nu dizolvă Parlamentul în conformitate cu prevederile constituţionale, există două posibilităţi: Prima posibilitate e declanşarea unui conflict juridic de natură constituţională care să clarifice dispoziţiile constituţionale cu privire la dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegerile anticipate”, afirmă Orban.

CITEȘTE ȘI: Scandal la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) din București

El susţine că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pot depune sesizări la Curtea Constituţională în acest sens. În acest context, Orban apreciază că PNL nu mai are şanse de a obţine din nou şefia Camerei Deputaţilor. Dar eu vreau să vă spun că inclusiv USR PLUS priveşte cu interes ideea de anticipate”, a mai adaugat Orban. A doua posibilitate este, conform fostului lider PNL, suspendarea din funcţie a preşedintelui.

CITEȘTE ȘI: Calinic constată deficienţe la înhumarea celor „adormiţi” şi impune reguli stricte

Ştim foarte clar că suspendarea duce la referendum şi dacă se iniţiază suspendarea, ea trebuie să ducă la demitere şi aici eu vă spun cu extrem de mare seriozitate şi responsabilitate: Având o parte de răspundere pentru realegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte în 2019, deşi atunci era cu totul şi cu totul altceva şi nimic nu indica că ar putea să ajungă într-o asemenea spirală a nebuniei şi a ruperii complete de realitate şi de interesele românilor, mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Haine contrafăcute scoase la vânzare de argeșeni
Haine contrafăcute scoase la vânzare de argeșeni

Polițiștii au continuat controalele în societățile comerciale. Astfel că, în patru magazine din Câmpulung, agenții au descoperit comercianții care puneau la vânzare haine contrafăcute. 550 de articole vestimentare au fost identificate neconforme, iar vânzătorii s-au...


Loading RSS Feed