Web Analytics

Calinic constată deficienţe la înhumarea celor „adormiţi” şi impune reguli stricte

de | 28.10.2021 14:19 | Actualitate, Dezvăluiri

„Se impune acordarea unei atenții sporite la nivelul cimitirelor parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului!” Așa i-a atenționat arhiepiscopul Calinic pe preoții parohii de pe întreg cuprinsul Eparhiei. Astfel, prin intermediul unei circulare interne, ierarhul le-a transmis subalternilor faptul că în timpul vizitelor de lucru sau de slujire în cadrul Eparhiei au fost constatate mai multe deficiențe în ceea ce privește modalitatea de înhumare a „adormiților” și a echipamentelor întrebuințate la înhumare, dar și în privința clopotelor din parohii.

În acest sens, pentru evitarea unor situații nedorite referitoare la rânduiala înmormântării, conducerea fiecărei unități parohiale trebuie să asigure echipamente pentru înhumare sigure: frânghii noi (chingi de ancorare), suporți din lemn sau din metal pentru susținerea sicriului în biserică, capelă și la locul de înhumare, persoane de încredere (gropari), care să prezinte siguranță și responsabilitate în ceea ce privește procesul de înhumare.
De asemenea, pentru a preîntâmpina producerea unor accidente cu urmări grave se impune ca fiecare clopot, precum și sistemele de prindere și acționare ale acestora să fie verificate constant de personal specializat, care să constate integritatea fizică. Răspunderea pentru prevederile din această adresă le revine preotului paroh și Consiliului Parohial.

Citește și Înarmat cu trusa medicală şi însoţit de medicul Arhiepiscopiei, Calinic a verificat starea de sănătate a personalului monahal din Argeş

O altă adresă, venită, de această dată, din partea consilierului administrativ bisericesc, Andrei Michai, le face cunoscut parohilor, cu „frățească dragoste”, măsurile minime de prevenire a accidentelor care trebuie respectate în perioada sezonului rece, precum și obligativitatea respectării normelor legale în domeniul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activității religioase. Totul în urma unei solicitări a ISU Argeș, care recomandă ca, în cazul unor evenimente religioase care implică prezența unui număr mai mare de persoane, acestea să fie organizate în exteriorul bisericii, dar și o serie de recomandări privind modul de păstrare a lumânărilor puse de dreptcredincioși în locurile special amenajate etc…

Citește și Exclusiv. Arhiepiscopul Argeşului dezvăluie culisele unui botez princiar / Calinic: „Pentru sprijinul dat lui Nicolae, mi s-a reproşat că sunt antidinastic”

 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii