Foştii preşedinţi condamnă transformarea sediului FC Argeş în dispecerat Taxi Pic

de | 24.10.2013 20:28 | Sport

În numărul trecut al Jurnalului vă informam faptul că sediul FC Argeș a devenit peste noapte sediu pentru dispeceratul Taxi PIC. Cantonamentul din Trivale, sediul din strada Armand Călinescu și autocarul clubului sunt bunuri ce aparțin de drept Fundației FC Argeș 1953, bunuri, care, conform legii, nu pot fi înstrăinate. Însă, acum, bunurile se află „în administrarea” lui Andrei, băiatul lui Cornel Penescu. Referitor la această situație fără precedent în fotbalul argeșean am vorbit cu trei dintre foștii președinți ai grupării din Trivale. Iată în cele ce urmează reacția foștilor șefi ai grupării alb-violete.

„Existau o mulțime de prevederi care nu permiteau să se facă jonglerii cu bunurile acestea”

Viorel Ilinca: „Mă surprinde acest lucru întrucât sediul din strada Armand Călinescu, la fel ca și Baza Vulturilor aparțin Fundației, nu societății patronate de Penescu. Aceste bunuri aparțineau Fundației și aveau ca scop folosirea de către o entitate sportivă. La un moment dat existau niște contracte de închiriere între SC FC Argeș și Fundația FC Argeș 1953. Nu știu ce s-a întâmplat cu aceste contracte! Nu îmi pot da seama cum acest sediu a devenit sediu al unei stații de taxi. Penescu și ai lui au fost în stare să facă o mulțime de ilegalității, dar nu pot eu să spun mai multe în acest sens pentru că sunt organe abilitate care pot să controleze aceste fapte. Îmi pare rău că nimeni nu este interesat despre ce se întâmplă cu sediul, cantonamentul și autocarul FC Argeș! Am înțeles mai nou că acest autocar este folosit pentru căratul zahărului… În 2005 Adunarea Generală a membrilor fondatori a FC Argeș, a structurii vechi a fost de acord să cedeze prețul de participare al echipei noii structuri și anume SC FC Argeș 2005 la momentul acela. Membrii clubului au hotărât ca aceste lucruri să nu intre într-o societate și așa s-a înființat Fundația FC Argeș 1953 pentru ca aceste bunuri să nu vină ca aport la societatea comercială respectivă. Ideea era să rămână ca bunuri folosite în timp numai de structuri sportive care să aibe activitate fotbalul. Membrii fondatori ai Fundației sunt Gicu Dobrin, Bebe Barbu, Telu Stancu și Mihai Georgescu. Din 2006 de când Penescu m-a dat afară nu știu ce s-a mai întâmplat, dar Fundația a funcționat, iar în statutul acestei Fundații este menționat că bunurile nu pot fi înstrăinate sub nicio formă. Mai era o prevedere în statut cum că președintele Asociației, adică a structurii vechi, să fie președintele Consiliului de Administrație al Fundației șamd. Deci, existau o mulțime de prevederi care nu permiteau să se facă jonglerii cu bunurile acestea. Nu știu ce a făcut Penescu! Dacă a schimbat membrii fondatori, dacă a făcut alte documente… Nu știu!”.

„Nu găsesc normală această situație în care a ajuns sediul clubului”

Victor Jigman: „Din punct de vedere al omului de fotbal sigur că nu găsesc normală această situație în care a ajuns sediul clubului. Este foarte greu pentru un fost președinte de club care a trăit momente și frumoase și neplăcute, este foarte neplăcut să afli că acolo de fapt acum este altceva. Dacă judecăm din punct de vedere pragmatic cine a luat activul respectiv poate face ce vrea cu el… Nu știu ce s-a întâmplat după ce am fost eu președinte, dar știu că acel sediu era al FC Argeș, al structurii vechi, al societății non-profit. Din punct de vedere legal ceva nu a funcționat bine, pentru că nu se puteau transfera activele pe o societate deținută de Penescu decât în baza unei hotărâri a Adunării Generale. Nimeni nu putea să transfere un activ fără să existe o hotărâre a adunării generale. Dacă această hotărâre nu există, tranzacția este ilegală, iar dacă există, vinovații sunt toți cei care au semnat acea hotărâre”.

Constantin Stroe: „Este o ofensă la noțiunea de civilizație și corectitudine”

„Sunt revoltat în ceea ce privește sediul clubului din strada Armand Călinescu, cât și cantonamentul de la Baza Vulturilor. Aceste bunuri au fost realizate pe vremea când eu am fost președinte. Am investit acolo peste 1,5 milioane de dolari… Sunt mai mult decât revoltat despre ce aflu în legătură cu aceste bunuri. Pur și simplu este o ofensă la noțiunea de civilizație și corectitudine și atât”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole