Web Analytics
scris joi, 01.05.2014

Foştii preşedinţi ai FC Argeş pun condiţii în privinţa mutării FC Clinceni la Piteşti

Faptul că oficialii FC Clinceni au anunţat că intenţionează să se mute la Piteşti fie dacă joacă în Liga I, fie dacă vor juca tot în Liga a II-a şi mai ales pentru că au menţionat în dosarul de licenţiere pentru Liga I arena „Nicolae Dobrin”, a dat naştere în ultima perioadă la numeroase polemici. Unii consideră că nu este tocmai potrivit ca o echipă fără nicio istorie să vină să joace în templul lui Dobrin, iar alţii apreciază intenţia autorităţilor locale piteştene de a aduce fotbal de primă mână la Piteşti ca fiind un lucru foarte bun. Totul, pe fondul faptului că nici până la această oră autorităţile locale nu au găsit soluţii pentru a plăti fotbaliştii de la SCM. Iată în continuare cum comentează acest subiect unii dintre cei mai reprezentativi foşti preşedinţi ai FC Argeş.

Foştii preşedinţi ai FC Argeş pun condiţii în privinţa  mutării FC Clinceni la Piteşti

„Sunt de acord cu mutarea echipei din Clinceni la Piteşti doar dacă va apărea sub numele de FC Argeş”

Mihai Georgescu: „Pentru mine ca fost preşedinte al FC Argeş şi ca cetăţean al oraşului Piteşti, al cărui istorie automat nu poate să evite fenomenul fotbalistic care a fost aici prin FC Argeş şi Nicolae Dobrin, sunt de acord cu mutarea echipei din Clinceni la noi doar dacă va apărea sub numele de FC Argeş. Dacă se adevereşte acest lucru şi va juca la Piteşti FC Clinceni, că e prima ligă sau liga secundă şi va apărea sub titulatura de FC Argeş, în opinia mea este un lucru foarte bun. Obligaţia tuturor piteştenilor, factorilor locali şi oamenilor de fotbal este ca numele de FC Argeş să nu dispară pentru că el face parte din istoria oraşului şi atunci orice mişcare care ar readuce la viaţă acest nume este binevenită. Dacă ar veni sub o altă denumire, cu Clinceni agăţat pe acolo, nu ar fi o rezolvare fericită. Trebuie păstrată imaginea, numele şi memoria echipei fanion a Argeşului. Dacă brandul şi palmaresul vor fi preluate sub titulatura de FC Argeş ar fi o treabă bună. Cu toate că sunt un bun amic cu domnul primar Pendiuc pe care îl apreciez, trebuie să spun că e de datoria Consiliului Local şi a edilului de a gestiona aşa cum trebuie treaba asta şi trebuie avut grijă să nu se piardă acest patrimoniu al oraşului. În istoria oraşului Piteşti trebuie să apară pentru totdeauna într-un colţ şi echipa FC Argeş”.

„Dacă există posibilitatea FC Clinceni, nu înţeleg de ce să nu fim de acord”

Victor Jigman: „FC Clinceni este un grup care a investit şi care are şanse să intre şi în prima ligă. Este un grup care a ajuns într-o zonă care înseamnă mai mult decât a accesat FC Argeş sau Mioveniul în ultimii ani. Trebuie să constatăm că există în continuare în Argeş o disponibilitate pentru cluburile juvenile de jucători şi asta este un lucru pozitiv. Acest lucru ar însemna că nivelul de producţie fotbalistică juvenilă ar trebui să se ducă către ceva. Mă uit în Liga a III-a şi acolo sunt tot felul de discuţii, iar palmaresul rezultatelor este unul de comentat, dar negativ. Dacă ne uităm în liga secundă, acolo înoată Mioveniul. Deci, dacă există posibilitatea FC Clinceni, nu înţeleg de ce să nu fim de acord. Asta pune într-o situaţie puţin delicată partea locală şi tot ceea ce înseamnă participaţia oamenilor potenţi din punct de vedere financiar. Deci pot spune că noi nu am avut nici autorităţi locale care să vrea să se implice, nici oameni potenţi care să bage bani în fotbal. Iar atunci când vine unul cu palmaresul echipei, cu banii lui şi vrea să folosească terenul pentru spectacol fotbalistic, eu mă întreb de ce există încă opoziţie privind această situaţie. Eu cred că dacă avem această ofertă trebuie să ne uităm la ea constructiv şi nu cu piedici sau contre”.

„Faptul că vine o echipă de liga a doua să joace la Piteşti e un lucru bun”

Vali Ilinca: „Dacă Clinceniul vine să joace la Piteşti, eu zic că poate să o facă. Am înţeles că acest club nu se mai înţelege cu Primăria de acolo şi de aceea au ales Piteştiul. Aici au găsit înţelegere de la autorităţile locale şi e normal să aibă această oportunitate. Legat de palmares şi de brand nu ştiu ce aş putea să vă spun pentru că SC FC Argeş SA se află în procedură de insolvenţă, iar după aceea urmează falimentul. Sub aspectul faptului că vine o echipă de liga a doua să joace la Piteşti e un lucru bun pentru oamenii care vor să mai vadă fotbal. Un lucru rău pentru Argeş şi pentru Piteşti este că nu suntem în stare să avem o echipă a Argeşului şi a Piteştiului. Oricum, deocamdată nu avem nimic concret! Sunt nişte proceduri clare care trebuiesc urmate, dar nu ştiu dacă vor putea fi îndeplinite. Una este să te aşezi la masă, cineva de la Piteşti cu cineva de la Clinceni, şi să discuţi despre un anumit plan, una este că trebuie să ai în vedere şi nişte regulamente”.

„Dacă cei de la Clinceni vin pentru minim 5 ani şi elaborează un proiect serios şi complex atunci poate fi un lucru bun”

Dan Silvăşanu: „Părerea mea este că nu este nimic sigur în legătură cu această mutare a Clinceniului la Piteşti. După ce am putut vedea până acum în fotbalul românesc eu unul nu mai am încredere în nimeni şi în nimic. Totul este relativ! Eu nu văd cum aceşti oameni de la Clinceni au o aşa mare dragoste pentru Piteşti! Eu am înţeles că ei nu s-au mai înţeles cu autorităţile locale de acolo şi cum la Piteşti există o bază sportivă bună era normal să ia în calcul această variantă. Eu spun că ar fi foarte bine pentru noi dacă aceşti oameni ar avea constanţă şi mă refer la faptul că ar trebui să funcţioneze la Piteşti cel puţin 5 ani de zile. Cine garantează că acest club nu pleacă de la Piteşti peste un an, de exemplu? Cine garantează că ei vor investi în Centrul de Copii şi Juniori? În concluzie, dacă cei de la Clinceni vin la Piteşti, au o perioadă de minim 5 ani de zile şi elaborează un proiect serios şi complex atunci poate fi un lucru bun. Dar, dacă vin numai pentru un an doar că să rezolve problema cu baza sportivă atunci nu este un lucru tocmai bun pentru Piteşti”.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...