Fosta directoare de la RAR Argeş, prinsă cu diplomă falsă de la ASE

de | 13.09.2012 10:09 | Dezvăluiri

# Avem dovada că Iulieana Tuţă este o impostoare!  # Ani la rând, președinta organizației de femei din PDL Argeș a deținut șefia uneia dintre cele mai importante instituții deconcentrate din județ   # Într-o adresă oficială în posesia căreia ziarul nostru a intrat, rectorul Pavel Năstase de la ASE București confirmă că diploma cu care Iulieana Tuță și-a obținut funcția nu există în evidențele facultății. Încolțită de creditori și cămătari, cu casa executată de bancă pentru neplata datoriilor și ușchită nu demult de la șefia Registrului Auto Român-filiala Argeș, pentru Iulieana Tuță, fostă șefă a femeilor PDL din județ, se arată la orizont necazuri și mai mari. Pretabile să fie analizate și instrumentate de către organe din cele mai prietenoase, dintre care Parchetul și DNA-ul sunt primele care ne vin în minte ca pasibile spre a fi interesate. Într-o vreme în care plagiatele și plastografiile academice sunt la ordinea zilei, madam Tuță a intrat prin ale sale isprăvi direct pe locuri fruntașe în topul falsurilor universitare. Și spunem asta având în față documente pe cât de clare, pe atât de uimitoare, care atestă faptul că fosta directoare de la RAR are o diplomă de licență falsă prin care ar fi absolvit, chipurile, Academia de Studii Economice București. Inutil să mai spunem cât deranj va produce această dezvăluire, care se va dovedi șocantă nu numai pentru public, organele de cercetare abilitate să aprofundeze tema sau pentru partidul care a ținut cocoțată o impostoare la șefia unei instituții publice, dându-i totodată, ani buni și o funcție politică de prim rang, de șefă peste damele portocalii. Va fi cu siguranță șocantă și pentru ștatele de plată umflate grație diplomei false de studii superioare, pe care madam Tuță n-a ezitat s-o utilizeze în scopul dobândirii funcției la RAR și a unei salarizări suplimentare. Și va intra, desigur, cu mult aplomb, și în sfera penală, unde se „recompensează” prin articole clar definite de lege isprăvi de genul celor săvârșite de Iulieana Tuță. Dăm legătura, deci, în miezul evenimentelor.
După plecarea PDL de la guvernare, devenise limpede că și directoarea RAR-Argeș, Iulieana Tuță, se pregătește de plecarea din funcție. USL i-a găsit repede și un înlocuitor, în persoana actualului director, Nicu Albu, numai că procedura de înlăturare a madamei de la șefie s-a dovedit mai dificilă decât se credea, câtă vreme Iulieana s-a arătat a fi cunoscătoare a unor tehnici superioare de supraviețuire în funcție. Deși avea numirea în buzunar, directorul Albu era gata să doarmă pe preșul biroului de director, din care Tuța nu se dădea dusă nici cu Raba de 16 tone. Nu s-a dat dusă nici măcar când însuși șeful Regiei naționale RAR, George Dincă, i-a arătat calea de evacuare, ba acesta era să mai iasă și gherănit din toată afacerea, neștiind bietul cu cine are de-a face. Țipete, circ, aspacardin, algocalmin, într-un cuvânt mare belea a pățit Dincă atunci când a dat s-o alunge pe Iulieana de la castronul cu funcție. Într-un final, când nivelul de decibeli depășise vuietul unui supersonic, iar băieții își puneau problema utilizării unei macarale de mare tonaj pentru săltarea doamnei din fotoliul de șefă, Iulieana Tuță a dat nițel înapoi. Spunând că nu eliberează ringul decât dacă i se conferă, cu maxim respect, tot o funcție de șefă (ceva pe partea de control, unde e cașcavalul mai dulce), conform năprasnicei sale  abilități manageriale și a pregătirii care atinge un așa hal de superioritate, încât ajunge în straturile de la limita atmosferei terestre. Și, ca să se lămurească toată lumea că n-are timp de glumit, Iulieana Tuță și-a făcut timp de un concediu, nu se știe exact de care, și dusă a fost de-atunci. Neam să mai știe cineva ceva de dânsa. Stând să cugete cum să iasă totuși din încurcătură, șefii RAR au căutat totuși o variantă de compromis, cu gândul să-i dea totuși fostei directoare un post care s-o satisfacă, măcar manual, dacă nu sentimental. De aici a ieșit la iveală marea potlogărie.

Diploma Iulieanei Tuță nu există în evidențele ASE București

Se tot umfla în pene Iulieana Tuță, cât a fost șefă, ce economistă de primă mână este dânsa și cum a absolvit prestigioasa Academie de Studii Economice din București, cu nota 9,48, în specializarea contabilitate și informatică de gestiune. La o așa de mare economistă, băieții de la RAR s-au gândit să demareze procedurile de angajare a fostei șefe exact pe un post de economist, cum îi cerea pregătirea. Numai că cineva mai cu fler, aruncându-și ochii pe diploma de licență a Iulieanei, s-a gândit că nu strică să facă o verificare suplimentară a actului de studii, așa, ca element de siguranță profesională. Uite așa a prins conținut următoarea adresă, îndreptată tocmai către ASE-București, cea mai îndreptățită să ofere datele solicitate: „Către Academia de Studii Economice, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune. Vă rugăm să ne comunicați dacă diploma de licență nr 1899/15.06.2000, seria R Nr. 0068029, eliberată de Academia de Studii Economice-Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune pe numele Tuță I. Iulieana, emisă pe baza promovării examenului de licență din sesiunea august, anul 1999, este înscrisă în evidențele Academiei de Studii Economice București. Vă facem această solicitare deoarece au început formalitățile de angajare a d-nei Tuță I. Iulieana pe post de economist în cadrul Regiei Autonome-Registrul Auto Român. Anexăm în prezenta solicitare o copie a documentului susmenționat”. Ceea ce părea doar o verificare de rutină, o simplă formalitate îndeplinită ca măsură suplimentară de siguranță, a scos la iveală marea cacealma. Răspunsul venit nu demult de la ASE-București  probează, chiar prin semnătura rectorului Pavel Năstase și a șefei Serviciului juridic de la ASE, Elena Simona Pleșea, că diploma de licență a fostei directoare RAR-Argeș, Iulieana Tuță, nu este altceva decât un fals. Dar iată răspunsul șefilor ASE: „Referitor la adresa dvs nr. 390/19.07.2012, înregistrată în Registrul general de evidență a petițiilor cu nr 0280/19.07.2012, prin care solicitați verificarea diplomei de licență cu Seria R Nr. 0068029 în anul 1999, vă aducem la cunoștință următoarele: În urma verificărilor în documentele existente în arhiva Academiei de Studii Economice din București (registre de eliberare a diplomelor, registru matricol, inventarul dosarelor), nu există documente care să ateste că diploma de licență Seria R Nr. 0068029 a fost eliberată de Academia de Studii Economice din București”.

Diploma aruncă bomba, ca să-i taie Tuței trompa

Mai clar nici că se poate. Așadar însăși ASE-ul, prin cea mai autorizată voce, cea a rectorului Pavel Năstase, spune că diploma de licență a Iulieanei Tuță este falsă. N-are rost să accentuăm prea mult implicațiile acestei dezvăluiri șocante, care de care mai grave. Fosta directoare a RAR-Argeș devine astfel o impostoare, care s-a folosit ani grei de o diplomă falsă, a beneficiat de toate avantajele rezultate din asta, iar faptul în sine poate avea alocate spații generoase în domeniul penal. Și politic treaba este cât se poate de nașparlie, dacă ne gândim cât haraiman a fost la PDL pe subiectul Iulieana Tuță, cu ale sale influențe la vârful organizației, cu repetatele belele tolerate, cu dosarele uitate prin sertare, cu sfori și sforării. Chiar și acum, când lațul se apropia de par, încă se vorbea de o eventuală revenire a Iulieanei Tuță la șefia femeilor PDL, după plecarea Cristinei Diculescu din partid, revenind în actualitate mitul protecției pe care i-o asigură Sulfina Barbu, șefa femeilor portocalii pe țară. Însă după detonarea bombei cu diploma falsă, greu de crezut că Iulieana Tuță va mai avea ceva de spus ca pretenții politice. Altfel spus, nu va mai avea de satisfăcut curiozitatea alegătorilor, ci mai degrabă a anchetatorilor. Am încercat să-i luăm un punct de vedere și directoarei de la RAR, dar nu a răspuns la telefon.
Mihai BĂDESCU

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii