Web Analytics

Forţa Dreptei a devenit, oficial, partid politic

de | 17.02.2022 13:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Forţa Dreptei a devenit, oficial, partid politic, poate primi membri şi să înfiinţeze structuri locale, au anunţat, joi, liderii noii formaţiuni politice, după ce a primit personalitate juridică. Ludovic Orban a afirmat că Forţa Dreptei este o construcţie pe termen lung, care nu se gândeşte doar la alegerile din 2024 şi că, la ora actuală, există mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei.

Citește și: Primarul de la Albota: „Merită pentru tot ce a făcut”

”Noi am ales Opoziţia, lupta cu o putere nedreaptă, care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale”, a spus Orban, precizând că noul partid se angajează să îi reprezinte pe cei 80% dintre cetăţeni care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.

”Forţa Dreptei se angajează să îi reprezinte pe toţi aceia, peste 6 milioane şi jumătate dintre români, care au sperat că Iohannis va aduce civilizaţie, va aduce dezvoltare, democraţie şi respect pentru drepturile cetăţenilor şi care au fost trădaţi de Iohannis, care în loc să aducă ce a promis românilor a readus PSD la putere”, a mai spus deputatul PNL. Orban a mai afirmat că noul partid se bazează pe un liberalism conservator, fiind asemănători, ca doctrină politică, cu Partidul Republican din SUA, cu Partidul Conservator din Marea Britanie şi cu Uniunea pentru Mişcarea Populară din Franţa şi având multe similarităţi cu creştin-democraţii germani. 

Citește și: Cartelul de la Mărăcineni e peste tot! Avocatul Sabie îl apără pe Stelică Crăciun, dar şi primăria condusă de cumnatul acestuia, de unde a încasat onorarii de 1,4 milioane lei

”Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român”, a spus el. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *