Web Analytics

Primarul de la Albota: „Merită pentru tot ce a făcut”

de | 17.02.2022 13:03 | Actualitate, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti”

Continuăm campania „O stradă și un bust pentru Constantin Stroe în Pitești”, pentru recunoașterea meritelor fostului director general de la Dacia. Pe lista celor care și-au amintit de Constantin Stroe și care au vrut să ne spună câteva cuvinte în memoria sa îl avem în această ediție pe primarul comunei Albota, Ion Dumitru, cunoscut ca Ducele de Albota, care a fost și reprezentantul Dacia Service în mai multe țări, cum ar fi Egipt, Algeria, Iordania, Polonia, Ungaria sau China.

Ion Dumitru a lucrat la Dacia și îl cunoștea pe Constantin Stroe încă de pe vremea când Stroe lucra la ”Sculăria veche”. „Am o impresie frumoasă despre domnia sa, mai ales că eu lucram la Service Extern. L-am întâlnit și în afara țării, în Polonia. Caracter puternic, om de toată isprava. Merită, pentru tot ceea ce a făcut, un bust”.

Citește și Programul „Bursele de educație Constantin Stroe” continuă și în 2022

L-am rugat pe primar să împărtășească o amintire cu regretatul Constantin Stroe. „Când eram în Polonia, neștiind engleză ca lumea, am semnat un document care mă obliga să înlocuiesc 60 de lunete la Dacii. Dânsul a citit și a spus: «Vezi că ai făcut o mare greșeală». M-am dus în biroul unde știam că e documentul, l-am luat și m-am întâlnit cu dumnealui și cu alte persoane de la Uzină și am predat documentul… trecând anul în care s-a întâlnit Napoleon cu contesa Walewska (1807 – n. red.). Deci, n-a sărit pe mine să mă ucidă că semnasem ceva, m-a încurajat să fac să dispară acest document și asta am făcut”, a povestit primarul Ion Dumitru.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti”. Adrian Sandu, ACAROM: „Susţinem campania cu toată deschiderea”

„Am rămas foarte impresionat de omul Stroe”

„În tinerețea mea reparam șublere, lucram la atelierul de Precizie și mergeam în Sculăria nouă, unde era dânsul șeful Sculăriei noi, să iau șublere să le repar. Vreau să vă spun că așa cum arăta atunci Sculăria nouă, cu mochetă pe jos, cum arăta el ca om, eu, copil fiind, eram foarte tânăr, 23 de ani, am rămas foarte impresionat, foarte impresionat de omul Stroe. Era elegant, era și bărbat bine și avea un halat bleumarin pe el. Toată Sculăria nouă, acolo unde era șef, era ceva de vis. Se făcuse uzina nouă și domnia sa lucra acolo. Era o plăcere să mă duc!”, și-a mai amintit Ion Dumitru.


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *