Web Analytics

Fonduri europene de peste 250 de milioane de euro pentru proiectele rurale din judeţ

de | 19.06.2013 21:08 | Politica si Administratie

La nivelul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Argeş (APDRP) au fost contractate până în prezent prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) un număr de 1610 proiecte în valoare totală de 188,1 milioane de euro. De asemenea, în cadrul SAPARD (Programul Special de Pre – Aderare pentru Agricultură şi Dezvoltare) au fost contractate 133 de proiecte în valoare totală de 69,2 milioane de euro.
Cel mai mare proiect accesat în Argeş a fost pe măsura 123  de către firma Ilsa Com Srl și se referă la realizarea unor silozuri metalice pentru depozitarea produselor agricole şi achiziţionarea unei mori de făină în comuna Bârla, sat Cioceşti. Valoarea proiectului este de 2.447.918 euro.
Al doilea proiect ca valoare – două milioane de euro – a fost accesat de către cunoscuta firmă Haditon Group, investiția având drept finalitate modernizarea fermei avicole (de găini ouătoare) din Bârla. Patru proiecte de pensiuni au rămas fără bani de la UE din cauza nerespectării clauzelor contractuale
Trebuie spus că la nivelul APDRP Argeş au fost reziliate un număr de 7 contracte din cauza nerespectării clauzelor contractuale. În patru dintre cazuri este vorba de proiecte ce vizau construirea de pensiuni turistice la Dâmbovicioara, Coșești, Argeșelu și Valea Ursului.
Celelalte patru proiecte respinse vizau realizarea unei unități de procesare legume şi fructe pentru producere de sucuri naturale la Albeștii de Argeș, construirea unui depozit frigorific la Smeura, precum și o achiziție de utilaje.
Ionuţ BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii