Web Analytics

Florin Frătică: „Deocamdată, trebuie să facem ca PMP Argeş să conteze”

de | 3.11.2021 12:51 | Actualitate, Politica si Administratie

# Ce-și propune noua conducere a PMP Argeș pe termen scurt și mediu?
– Este o perioadă extrem de dificilă, toată clasa politică românească se află în război. Mingea este la președinte. În acest moment este posibil orice scenariu, din această cauză este extrem de greu, dacă nu imposibil să faci previziuni la nivel național sau județean. Totul depinde de hotărârile luate de la centru în următoarea perioadă. PMP este pe locul trei în ceea ce privește numărul de aleși locali și poate fi atractiv pentru parlamentarii disidenți, care pot forma un grup parlamentar, dar care au nevoie de infrastructură în toată țara. În Argeș avem primari, consilieri locali, vom începe discuții cu fiecare organizaţie în parte și vom continua să facem alegeri în teritoriu, acolo unde nu au avut loc.

Citește și Eduard Dima, ales președinte al PMP Argeș

„Nu denumirea partidelor este problema…”

# Ca secretar general și nr. 2 în partid, cum vă veți organiza infrastructura politică, astfel încât să recuperați terenul pierdut?
– Așa cum am spus și în conferința județeană, noua echipă, în frunte cu domnul președinte Eduard Dima, a fost de acord să continuăm munca depusă de dl. Cătălin Bulf. Dacă în 2020, toți membrii PMP din țară ar fi făcut un minimum de efort, așa cum fac sportivii care pe ultima sută de metri dau tot ce pot și trec linia de sosire, astăzi am fi fost partid parlamentar. A lipsit un număr de voturi infim la nivel național, sub un vot pe secția de votare. Uitați-vă la UDMR, care are un electorat captiv de 5,6 procente, dar a făcut parte din aproape toate guvernele. Dacă am fi fost în Parlament, PMP ar fi contat în economia votului.

# Cum se va poziționa PMP Argeș față de PSD? Dar față de PNL și USR?
– Nu denumirea partidelor este problema, partidele sunt entități formate din oameni. Personal cunosc multe persoane competente, cu caracter, care fac parte din aceste formațiuni politice. Oameni cu care pot avea discuții interesante și cu care sunt sigur că mă voi înțelege, desigur în limita mandatului politic. Bineînțeles că există și alte persoane, conflictuale, dar cu care evit să colaborez.

Citește și Cătălin Bulf, PMP Argeş: „Din punct de vedere electoral, cred că suntem un popor ciudat”

# Ce vă animă încă în lupta politică, pe dvs. și pe colegul dvs., noul președinte al PMP Argeș, Eduard Dima?
– Am încercat să stau departe de politică și nu am reușit. Politica este o stare de spirit, pe care o ai sau nu. Nu pot să stau deoparte, fără să mă implic, atunci când pot lua o decizie mai bună decât a unui alt politician. Nu pot să fiu pasiv, este nevoie de implicare.

# Îi lipsește Argeșului un proiect de județ și care ar fi cel propus de PMP?
– Așa cum am spus, vom continua proiectele începute de domnul Bulf și, în funcție de evoluțiile economice și politice la nivel național, vom aborda şi alte teme. Deocamdată, trebuie să facem ca PMP Argeș să conteze.
Marian Staicu

Citește și Un interviu elegant cu Florin Frătică: „În politică, singurul lucru imoral e să pierzi”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii