Web Analytics

Un interviu elegant cu Florin Frătică: „În politică, singurul lucru imoral e să pierzi”

de | 8.10.2020 13:25 | Actualitate, Politica si Administratie

# „Diferența a fost dată de dimensiunea bugetului de campanie: ca primar în funcție, Dănuț Stroe a avut mai multe oportunități decât mine” # „Dezamăgirea a fost mare, cu toții ne așteptam să câștigăm. Din păcate, mai avem de așteptat patru ani” # În politică, locul doi nu se premiază. Așa că nu am ce să-i reproșez lui Dănuț Stroe. Amândoi ne-am bătut pentru locul unu, el a câștigat”

# Cum priviți lucrurile la o săptămână de la alegeri?
– Cu mici excepții, a fost o campanie frumoasă și cu foarte multă determinare din partea ambelor tabere. Și când spun tabere, mă refer la PMP și PSD. Am analizat fiecare etapă, din precampanie și până la alegeri. Ambele tabere au fost bine organizate, dar îmi place să cred că noi, cei de la PMP, am avut mai mult tineret implicat și un program electoral mai bun.
# Cum comentați scorul final de la Bradu?
– Întotdeauna am văzut partea plină a paharului. Mă așteptam la un scor strâns și diferența cred că a fost dată de dimensiunea bugetului de campanie și de faptul că Dănuț Stroe era primar în funcție și din această poziție a avut mai multe oportunități decât mine. Mi-au lipsit câteva voturi pentru a mai câștiga încă un consilier. Din păcate, la redistribuire, PSD a profitat de diferența de voturi din partea PMP, dar și a celorlalte partide care nu au făcut pragul electoral. Totuși, suntem mulțumiți, avem un scor cu mult peste media partidului la nivel județean. Într-un cuvânt, PMP Bradu este o organizație cu potențial. În ceea ce privește corectitudinea votului, nu pot să mă pronunț, dar se impun totuși două precizări: prima – un număr foarte mare de voturi a fost anulat, iar asta înseamnă 10%; a doua – peste 15% dintre cei care au votat în Bradu sunt persoane pe care nici eu și nici ceilalți membri ai echipei mele nu le cunoșteam, în sensul că nu le-am văzut niciodată prin comună. Iar eu am fost, totuși, primar în Bradu vreo două mandate, adică opt ani. Dar așa este în politică, singurul lucru imoral este să pierzi. Întotdeauna câștigătorul ia tot.

„Peste patru ani, mulți dintre tinerii cu care am făcut campanie vor fi consilieri locali”

# Să revenim la tineri, fiindcă, așa cum spuneam, ați avut foarte mulți în echipa de campanie și au fost vizibili peste tot pe străzile din Bradu. Cum au reacționat la aflarea rezultatului?
– Dezamăgirea a fost mare, cu toții ne așteptam să câștigăm. Din păcate, mai avem de așteptat patru ani. Iar peste patru ani, mulți dintre ei vor fi consilieri în următorul Consiliu Local. Vă asigur de asta! Cred că alegerile acestea au fost o experiență utilă pentru noi toți.
# Ce ați schimba acum, privind lucrurile la rece, din strategia dvs. de campanie?
– Nu am ce să schimb. A fost una dintre cele mai reușite campanii și pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor care au depus efort în susținerea de care au dat dovadă.

Un sfat pentru primarul Stroe: „Să nu se comporte ca un dictator, fiindcă urciorul nu merge de multe ori la apă”

# Aveți de reproșat ceva primarului Dănuț Stroe, cel care v-a învins?
– În politică, locul doi nu se premiază. Așa că nu am ce să-i reproșez lui Dănuț Stroe. Amândoi ne-am bătut pentru locul unu, el a câștigat. Pot doar să-i dau un sfat: să nu profite de noua majoritate pe care o are în Consiliu și să se comporte ca un dictator. Urciorul nu merge de multe ori la apă.
# Există viață după alegeri? Ce veți face în continuare?
– Am o familie frumoasă, care m-a susținut întotdeauna, așa că voi fi în continuare alături de soția și de copiii mei. Iar în politică voi face opoziție în calitate de consilier local la Bradu, poziție din care sper să-l corectez și sfătuiesc pe actualul primar. Vă asigur că mai am încă multe de spus.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „În politică, singurul lucru imoral e să pierzi”. A zice „curat-murdar”, e prea putin … pen’ca pute de te trazneste .