Web Analytics

Firmele care construiesc noua gară a Piteştiului folosesc muncitori la negru

de | 26.03.2015 14:19 | Politica si Administratie

# ITM Argeș împreună cu Jandarmeria au dat amenzi de 700 milioane lei vechi celor două firme –  Talind Group Construct și Artsim SND

Numai în prima jumătate a lunii martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș  a  efectuat 83 controale fiind dispuse 67 măsuri în vederea remedierii deficienţelor constatate. Au fost aplicate 38 sancţiuni contravenţionale, 33 angajatori au fost sancţionaţi iar valoarea totală a amenzilor aplicate este în sumă de 398.000 lei. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară activitate fără forme legale au fost identificate 38 de cazuri şi au fost aplicate amenzi în sumă de 380.000 lei. Astfel că, în luna martie, SC Hale Industriale Utilaje, firmă de construcţii metalice din Mălureni şi SC Florentin Super, o spălătorie auto din cartierul piteștean Tudor Vladimirescu, au fost sancţionate fiecare cu câte 30.000 lei pentru depistarea a câte trei persoane care munceau la negru. De asemenea, şi SC Dor Lux Metal, PFA Muşat George, PFA Molea Anghel şi SC Meli Mob Extra, o parcare de tiruri de la Căteasca, au fost amendate cu câte 20.000 lei pentru descoperirea a câte două persoane care munceau fără a avea întocmite forme legale. Nici SC DINCUDANA, o fabrică de lapte de la Bradu, nu a scăpat de o amendă usturătoare. Aici a fost efectuat un control de noapte.
Acţiunea a fost organizată împreună cu Jandarmeria şi au fost descoperite patru persoane care munceau la negru. În această situaţie valoarea amenzii aplicate a fost de 40.000 lei. Edy Mega Touristic, o firmă care desfășura activități de plasare a forței de muncă în străinătate, a fost și ea prinsă pe picior greșit pentru că nu avea contracte ferme de muncă în afară, mai pe românește spus, vindea blana ursului din pădure, motiv pentru care a primit o amendă de 10.000 de lei. Tot în aceeași perioadă a fost organizată o acțiune de proporții pe șantierul unde se construiește noua gară a Piteștiului și în cadrul căreia au fost identificate mai multe firme care foloseau munca la negru, printre care SC Talind Group Construct, amendată cu 30.000 lei și Artsim SND-40.000 lei. Acțiunea de la Gara Sud s-a derulat în colaborare cu Jandarmeria. A.C.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii