Feerie lângă Primărie. Oraşul Mioveni străluceşte în lumina podoabelor de Crăciun

de | 15.12.2011 10:10 | Actualitate

Centrul orașului Mioveni s-a transformat, pentru o lună, într-un loc în care localnicii, și nu numai, redescoperă magia Sărbătorilor de Iarnă. Concerte de colinde, de muzică populară şi uşoară, ornamente luminoase superbe, focuri de artificii şi cel mai mare şi mai falnic brad. Toate acestea reprezintă un şir de evenimente gândite de primarul Ion Georgescu și colaboratorii săi şi oferite din suflet celor pe care-i reprezintă.
Orașul Mioveni a intrat oficial în sezonul de iarnă. Iar surprizele plăcute pe care autorităţile locale din oraşul Mioveni le-au pregătit locuitorilor au început încă de la finalul lunii noiembrie, cu ocazia Sărbătorii Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Astfel, miercuri, 30 noiembrie, ora 17,00, a fost pus în funcţiune sistemul ornamental electric pentru sărbătorile de iarnă care va scânteia deasupra străzilor din oraș pe toată durata sărbătorilor. Diferite forme şi modele de candelabre luminoase, cilindri, stele, perdele luminoase, medalioane colorate, figurine sub formă de fulgi de nea, figurine cu simboluri ale sărbătorilor de iarnă au împânzit întreg oraşul. Întreaga acţiune de amenajare şi împodobire a fost posibilă datorită angajaţilor SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL. Albul şi albastrul sunt culorile preponderente ale iluminatului festiv din oraş, ornamentele folosite fiind cele din anii trecuţi. Bradul de Crăciun a fost amplasat pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor şi a fost pus în funcţiune pe 5 decembrie, ora 17,00, în ajun de Moş Nicolae. „Este ajun de Moș Nicolae și indiferent de vremurile pe care le trăim copiii noștri merită să trăiască bucuria acestor sărbători. Astă seară aprindem luminile și dăm startul sărbătorilor. Vă mulțumesc din suflet că sunteți aici. Sărbători fericite! La mulți ani, Mioveni! La mulți ani, România!”, a spus primarul Georgescu înainte de a aprinde sutele de mii de beculețe care rămân aprinse pe toată durata sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă zăpada nu și-a făcut încă apariția, locul a fost luat cu asalt de sute de locuitori din Mioveni dornici să se bucure de atmosferă. Cei mai fericiți sunt, evident, copiii, care au venit în număr mare cu părinți și bunici și care se învârt curioși printre personajele și decorurile din povești.

1 Decembrie, sărbătorită cu fast la Mioveni

Sărbătoarea a continuat în data de 1 Decembrie cu un program variat și, totodată, vast, menit să  marcheze această importantă dată. Bunăoară, la Mioveni, de Ziua Națională a României au avut loc defilări, expoziții de tehnică militară și depuneri de coroane. Încurajate de vremea frumoasă, peste 1.000 de persoane au participat cu mare entuziasm la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, bulevardul Dacia devenind neîncăpător atunci când militarii au început să defileze. Primarul orașului, Ion Georgescu, a mulțumit tuturor celor prezenți la eveniment pentru participare și le-a transmis toate urările de bine. La marea sărbătoare de la Mioveni, au participat și oficialitățile județului, între care prefectul Gheorghe Davidescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, deputatul PSD Ion Burnei, senatorul PSD Șerban Valeca, dar și reprezentanți ai administrației locale și ai partidelor politice. După depunerea coroanelor, la Monumentul Eroilor, toți cei prezenți au avut parte și de un scurt program artistic oferit de copii și de pensionari. Tot pe 1 Decembrie, la Centrul Cultural Mioveni s-a desfășurat premierea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie în anul 2011.

„Deschide ușa, creștine!”

Maratonul festivităților a continuat cu Balul caritabil anual denumit „De Crăciun, fii mai bun”, organizat vineri, 9 decembrie, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. Scopul balului a fost strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. Iar pe 17 decembrie, ora 17,00, Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Catedrala Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, îi invită pe iubitorii colindelor la un concert extraordinar intitulat sugestiv „Deschide ușa, creștine!”. Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor și va fi susținut de nume sonore ale muzicii corale din Mioveni și Pitești. Evident, surprizele nu se vor opri aici, pe lista de invitați a primarului Ion Georgescu aflându-se și Moș Crăciun, nerăbdător să ofere daruri tuturor copiilor cuminți din Mioveni.

Dragi locuitori ai orașului Mioveni,   

Suntem aproape de sfârșitul unui nou an, cu bunele și cu relele lui, petrecut împreună!
Familiile noastre se pregătesc de întâmpinarea  sărbătorilor de iarnă după datina din străbuni, creștinește, cu gândul la ce am împlinit și cu speranțe noi pentru anul care vine.
Ca primar, în care v-ați încredințat administrarea orașului nostru, mă simt dator să vă dau raportul celor făcute și nefăcute… În vremuri de criză, noi, miovenarii, am mers înainte cu mândria de a fi orașul DACIEI și gospodărindu-ne cu gândul  la viitorul copiilor noștri, născuți, crescuți și educați într-un oraș al tinereții și al credinței.
Creșa nouă, căminul și grădinița construite pentru cca 400 de copii au făcut parte din prioritățile mele ca primar.
După reușita păstrării Spitalului de la Racovița, ne pregătim de construcția unui spital nou, modern, la standarde europene!
Sprijinim parteneriatul  pentru construirea autostrăzii Platforma Dacia-Piscani.  Lărgirea bulevardului din dreptul depozitului de CKD-uri, trotuarele și parcările amenajate în întreg orașul ne dau un motiv de satisfacție.
Am reușit asigurarea serviciilor sociale prin două societăți comerciale ale Consiliului Local aflate în plină dezvoltare.
Nu mi-am propus să detaliez lista realizărilor.
Închei pe un ton optimist, mărturisindu-vă credința mea într-un viitor mai bun!
Să ne bucurăm împreună pentru realizările noastre și mai ales pentru împlinirea celui mai îndrăzneț vis al nostru, ridicarea Catedralei Sf. Petru și Pavel, pe care ne propunem să o sfințim în anul care vine!
Cu credință în viitor, Mioveni, te iubim!
Sărbători fericite!
Primarul orașului, Ion Georgescu

Material realizat de Neluţu DINU

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii