Web Analytics

Federaţia Română de Hochei o acuză pe Miercurea Ciuc că refuză meciurile din liga României pentru a juca în campionatul Ungariei

de | 5.02.2023 08:42 | Actualitate, Home, Sport

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a criticat echipa Sport Club Miercurea Ciuc, acuzând-o de o atitudine lipsită de fair play şi respect, după ce aceasta a anunţat că nu poate juca în campionatul naţional din cauza accidentărilor şi virozelor, dar a fost aptă pentru Erste Liga.

Citește și: O avalanşă a lovit Cabana Capra de pe Transfăgărăşan! Imagini de la faţa locului

“Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă se declară consternată de atitudinea lipsită de fair play, respect şi consideraţie a unei echipe de club faţă de competiţiile naţionale în care aceasta este înscrisă, ca şi faţă de celelalte echipe participante. Echipa respectivă, Sport Club Miercurea Ciuc, evită meciurile din campionatul intern (deşi este finanţată din fonduri publice prin Ministerul Sportului), alegând în schimb să participe în Erste Liga – competiţie de hochei pe gheaţă în care concurează, alături de 7 echipe de club din Ungaria şi 3 formaţiuni sportive din România”, se arată într-un comunicat al FRHG.

Citește și: Vremea declanşează alerta! A fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției!

În data de 28 ianuarie 2023 era planificată disputarea unui meci între CSM Corona Braşov şi SC Miercurea Ciuc. Cu o zi înaintea disputării partidei, SC Miercurea Ciuc a anunţat însă că nu se va mai prezenta la meciul de sâmbătă din cauza accidentărilor şi a îmbolnăvirii unui număr de jucători. Însă duminică, 29 ianuarie, la 48 de ore de la anunţ, SC Miercurea Ciuc a jucat, în formaţie completă, în Erste Liga, împotriva echipei FEHA19, subliniază forul.

Citește și: Un băiat de 14 ani a murit după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla

„În primul rând, suntem în România, nu în Ungaria, iar cei de la Miercurea Ciuc s-au înscris nesiliţi de nimeni în campionatul naţional. Măcar din acest considerent, ar fi normal ca orice competiţie desfăşurată aici să fie tratată cel puţin cu aceeaşi importanţă ca şi acelea din ţările vecine”, a declarat Alexandru Smeu, preşedintele Comisiei de Competiţii.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *