Web Analytics
scris sâmbătă, 04.02.2023

Vremea declanşează alerta! A fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş ne transmite un comunicat MAI privind acţiunile imediate care au fost declanşate ca urmare a vremii nefavorabile. Iată ce transmite MAI:

Vremea declanşează alerta! A fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției!

„În contextul avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie, care vizează mai multe zone din țară, vor fi activate, începând din această seară, ora 20, Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea grupelor operative ale structurilor pentru situații de urgență în județele AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL.

Citeşte şi: Avertizare meteo! Viscol şi ninsori la munte. Vremea se răceşte


Totodată, peste 11.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, precum și în sprijinul autorităților administrației publice locale.


De asemenea, va fi instituită permanența la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Efectivele MAI sunt pregătite să intervină și pentru fluidizarea circulației pe sectoarele de drum cu probleme și pentru înlăturarea efectelor unor potențiale fenomenele meteo periculoase.


Pentru gestionarea situației provocate de vremea rea din județul Constanța vor fi deplasate, suplimentar, mijloace tehnice, constând în autospeciale și șenilate, precum și personal din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din alte județe, din Municipiul București și din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență.


Le recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și asupra eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe unele sectoare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudență la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente.
Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru o coordonare eficientă a intervențiilor din teren și a alocării resurselor necesare.
Totodată, orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.

Angajații MAI au intervenit în cursul zilei de astăzi, în 9 localități în care fenomenele meteorologice au produs efecte din județele Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Hunedoara, Sălaj și Timiș, iar la acest moment se intervine în județele Arad, Bihor, Hunedoara și Timiș pentru degajarea copacilor prăbușiți pe carosabil, precum și pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil„.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *