Web Analytics

FCSB și Rapid, sancționate de Comisia de Disciplină a FRF din cauza comportamentului fanilor la derby

de | 9.11.2022 21:09 | Actualitate, Home, Sport

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a sancţionat cluburile Rapid şi FCSB cu penalităţi de 11.250 de lei, respectiv 10.000 de lei ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la meciul direct, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor 3-1.

Gruparea giuleșteană a fost sancţionată cu 11.250 de lei pentru introducerea şi aprinderea de materiale explozive, incendiare şi fumigene pe Arena Naţională. La rândul său, clubul FCSB a primit 10.000 de lei pentru pentru introducerea şi aprinderea de materiale explozive, incendiare şi fumigene, dar şi o penalitate sportivă de 5.000 de lei pentru scandările rasiste şi xenofobe ale fanilor la adresa adversarilor.

Citește și: Viorel Tudose, sponsorul principal al lui FC Argeș: „Am aflat după meciul cu Sepsi că sunt trei jucători la noi care nu văd”

De menţionat că gruparea FCSB a fost încadrată de Comisia de Disciplină la cea mai mică sancţiune din Regulamentul Disciplinar pentru rasism şi xenofobie, respectiv 5.000 de lei, deşi, conform articolului 54.2 permitea penalităţi între 5.000 şi 70.000 de lei.

31.233 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională la FCSB – Rapid. Eliminat în meciul cu FCSB, jucătorul rapidist Junior Morais a fost încadrat la comportament violent şi sancţionat cu 3 etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 7.000 lei.

Citește și: CM de fotbal. Cazare la containere, la preț de lux, pentru suporterii din Qatar care nu stau la hotel

Tot miercuri, Comisia de Disciplină l-a sancţionat pe Christian Irobiso (Petrolul Ploieşti) cu trei etape de suspendare şi o penalitate sportivă de 5.000 lei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *