Web Analytics

FC Clinceni va juca la Piteşti şi se va numi FC Argeş 2014

de | 26.03.2014 19:40 | Sport

# Primarul Tudor Pendiuc și Dan Lăzărescu, președintele FC Clinceni, ne-au confirmat că formația ilfoveană va evolua în noul sezon la Pitești # Finanțatorii FC Clinceni vor ca formaţia lor să fie asimilată echipei emblemă a județului Argeș. După cum v-am informat în edițiile trecute ale Jurnalului de Argeș, divizionara secundă FC Clinceni, echipă aflată în acest moment la un singur punct de promovare, este foarte aproape de a evolua pe stadionul Nicolae Dobrin. După ce a fost postat un comentariu pe site-ul nostru în care se vorbește de faptul că pe „holurile de la FRF deja se știe că primarul (n.red. Tudor Pendiuc) a batut palma cu cei de la Clinceni”, am vrut să vedem în ce stadiu se află această tranzacție care ar putea să aducă din nou Argeșul în prim planul fotbalului românesc.

Cornel Sorescu, președinte AJF: „Cei de la Clinceni vor contribui cu aproape un milion de euro pe an”

FC Clinceni este una dintre candidatele Seriei I la promovare în prima ligă alături de Rapid București și CSMS Iași. Cum stadionul echipei ilfovene nu îndeplinește condițiile pentru prima ligă, finanțatorii echipei au căutat variante de a evolua în alte orașe. Una dintre variantele posibile a fost și Piteștiul. În această perioadă tratativele sunt destul de avansate având în vedere că autoritățile locale și-au dat acceptul ca formația ilfoveană să evolueze la Pitești. După ce vor obține aprobarea de la federație pentru dosarul de licențiere urmează demersurile privind schimbarea de denumire și de conducere, dacă este cazul. „Știu că Primăria a acceptat ca echipa să evolueze la Pitești, ne-a spus Cornel Sorescu, președintele AJF Argeș. Urmează ca cei de la Federație să aprobe conducerii FC Clinceni dosarul de licențiere. În ceea ce privește finanțarea, pe viitor ca și principiu, era că fiecare vine cu o cotă parte. Din câte am înțeles de la cei de la Clinceni, ei vor contribui la finanțarea echipei cu aproape un milion de euro pe an, iar Consiliul Local vor contribui și ei cu o cotă parte”.

Dan Lăzărescu, președinte FC Clinceni: „Nu avem nevoie de la Primăria Pitești decât de câțiva sponsori”

Președintele clubului din Clinceni, Dan Lăzărescu a afirmat pentru Jurnal de Argeș că licența pentru Liga I va fi luată pentru Pitești. De asemenea, acesta ne-a declarat că este deschis la orice fel de asociere cu judeţul Argeş şi n-a exclus nici posibilitatea de a evolua pentru Piteşti chiar și în liga secundă dacă nu vor obţine promovarea în primul eșalon fotbalistic. „Licența o vom lua pe Pitești. Urmează să am discuții cu dl. primar vizavi de cum vom colabora. Rămâne de văzut dacă vom juca cu echipa la Pitești chiar și în liga secundă! Sunt deschis la orice fel de sprijin venit din Pitești, la orice fel de asociere sau de disponibilitate. Noi vom veni cu banii și cu niște drepturi de televiziune. Nu avem nevoie de la Primăria Pitești decât de câțiva sponsori. Eu vin la Pitești cu o echipă curată, fără datorii, gata să facă performanță. Echipa s-ar putea numi FC Argeș 2014, într-o formă s-au alta și pentru a continua tradiția echipei emblemă din Argeș. Ne interesează, de asemenea, preluarea brand-ului FC Argeș. Piteștiul este un oraș al fotbalului, iar pe viitor aș vrea ca toți suporterii lui FC Argeș să fie alături de această echipă”, a punctat președintele Lăzărescu.

Tudor Pendiuc: „Ne-am dat acordul ca echipa din Clinceni să joace la Pitești”

În ceea ce-l privește pe primarul Tudor Pendiuc, acesta a rămas reticent în declarații, dar ne-a confirmat că și-a dat acordul ca echipa ilfoveană să evolueze la Pitești: „Deci nu am mai avut nicio discuție cu cei de la Clinceni pentru că nu am găsit oameni de afaceri care să preia treaba asta. Nu am bătut palma cu nimeni. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost acela de a ne da acordul ca echipa din Clinceni să joace aici. Știu că înțelegerea este doar pentru prima ligă pentru că în rest ei îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a evolua în liga secundă”.

Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii